L’oposició s’uneix per reclamar que el nou institut de La Sínia es faci a Can Fradera

La reunió amb la Generalitat prevista pel passat dimarts es va suspendre i no hi ha nova data fixada per visitar els terrenys de l’Espai Central

Política

Barracons on s'ubica actualment l'institut de La Sínia.
Barracons on s'ubica actualment l'institut de La Sínia.

Tots els grups de l’oposició de Parets s’han unit per reclamar que el nou institut de La Sínia es construeixi a la zona de Can Fradera, prop de l’actual ubicació dels barracons den centre, i no a l’Espai Central com proposa el govern municipal.

Sumem, Ara Parets, NOPP, PDeCAT i Ciutadans s’han posat d’acord per consensuar una instància conjunta per reclamar una comissió informativa al respecte. Tot i que encara no s’ha acordat totalment el text, sí que tots els grups estan d’acord en que cal un consens comú al tractar-se d’un tema transversal, i que cal prioritzar la construcció del nou edifici.

En aquest sentit, la proposta és que es faci en terrenys de l’entorn de Can Fradera no només per una qüestió d’equilibri territorial (ja que l’actual institut Torre de Malla es troba a l’Eixample), sinó també per que els terrenys de l’espai central podrien comportar problemes de descontaminació degut a la seva proximitat al solar de l’antiga Bendix.

El passat dimarts estava previst que tècnics de la Generalitat visitessin els terrenys de l’Espai Central que són els que proposa el govern municipal, però problemes d’agenda van fer que aquesta visita es posposés i, segons fonts del departament d’Ensenyament, no hi ha nova data fixada a l’espera que sigui l’Ajuntament qui la proposi.

Edicions locals