Queralt Riera guanya el premi Octubre de teatre

La paretana ha compartit ex aequo amb Neus Nadal aquest prestigiós guardó de les lletres catalanes que es concedeix a València

Cultura

Queralt Riera guanya el premi Octubre de teatre
Queralt Riera guanya el premi Octubre de teatre

Parets del Vallès

La paretana Queralt Riera ha guanyat un dels prestigiosos premis Octubre en la categoria de teatre. Uns guardons que es van entregar ahir dissabte al Saló Noble del Palau de l’Exposició de València, i que destaca a les millors obres literàries en català de l’any. Uns premis que enguany arribaven ja a la seva 47ena edició.

L’obra premiada, ‘L’amor (no és per mi, va dir Medea)’ va compartir guardó ex aequo amb ‘Salvatges’, de Neus Nadal. Carme Planells, membre del jurat, va destacar “la importància de que hi hagi dones que escriuen sobre dones”. Mentre que la pròpia Riera va declarar que “és fonamental recuperar algun concepte de la tragèdia grega a la societat actual".

Formada a l’acadèmia Nancy Tuñón i amb professors com Simon Edwards o Giselle Barrett, l’actriu i autora manté els seus llaços familiars amb Parets, tot i que des de 2013 té oberta la seva pròpia escola d’interpretació a Barcelona, a on va nèixer el 1978.

Pel que fa a la resta de premis Octubre, organitzats per la llibreria valenciana 3 i 4 (que en aquesta edició celebrava els seus 50 anys de vida), han estat per ‘Fons i formes’ de Salvador Company en narrativa; ‘Les ciutats de lluny de Josep Pla’ d’Antonio Martí Monterde en assaig, i ‘Naixement d’Islàndia’ de Carles Mulet en poesia.

Per altra banda, la vetllada també va tenir representació paretana per part de Blanca Bragulat, dona de Jordi Turull, ja que el premi d'Actuació Cívica va ser concedit a l'Associació Catalana pels Drets Civils, formada per familiars dels presos i exiliats polítics.

Edicions locals