Parets cobrarà les escoles bressol en funció dels ingressos de les famílies

S’aplicaran criteris de tarifació social a partir del curs 2019-20 basats en una fiscalitat progressiva

Societat

La mesura s'aplicarà a les tres escoles bressol municipal: La Cuna, El Cirerer i El Gargot (a la imatge).
La mesura s'aplicarà a les tres escoles bressol municipal: La Cuna, El Cirerer i El Gargot (a la imatge).

Parets aplicarà la tarifació social a les tres escoles bressol municipals: La Cuna, El Cirerer i El Gargot, a partir del curs que ve. És a dir, que les famílies pagaran les quotes en funció del seus ingressos. Una mesura inclosa a les ordenances fiscals que es van aprovar al darrer ple gràcies a les abstencions d’Ara Parets ERC i Ciutadans.

Aquesta tarifació social, que s'aprovarà a través de preu públic abans de març de 2019, representarà un descens de les quotes mensuals a les escoles bressol o bé un increment en funció dels ingressos de les famílies del municipi. Una mesura acordada amb ERC i per la qual cosa l’alcalde, Francesc Juzgado, celebrava “que s’hagi pogut arribar a acords”. Mentre que Jordi Seguer, portaveu d’ERC, afirma que "per primera vegada en aquest mandat hem pogut mantenir moltes trobades per debatre propostes, recollir les respostes i tornar-les a discutir".

Visita del diputat Homet

Precisament el passat dissabte, dia 27, el diputat d’ERC Rafael Homet, va oferir una xerrada a Parets sobre el futur de l’educació, on va defensar l'aplicació de la tarifació social no només en serveis educatius municipals com les escoles bressol, sinó també en les musicals:: “Ens hem de preguntar qui tenim i qui no tenim a les nostres escoles bressols o escoles de música. Hi ha moltes famílies de classes treballadora que no hi poden accedir". Per això va assenyalar la progressivitat fiscal com “una gran oportunitat educativa”.

Edicions locals