Parets premia als estudiants més destacats

L’ajuntament ha guardonat a 11 alumnes en la 5ena edició dels reconeixements al mèrit educatiu

Societat

Parets premia els alumnes més detacats del curs
Parets premia els alumnes més detacats del curs

La cinquena edició dels premis al mèrit educatiu de Parets ha guardonat a 11 alumnes de diferents cursos i edats pels seus treballs i resultats acadèmics. L’ajuntament vol destacar així als alumnes que han demostrat un millor rendiment acadèmic durant el curs.

En tots els casos, un comitè format per professionals locals de l’àmbit educacional ha valorat no només les notes més altes obtingudes, sinó també aspectes més genèrics. En paraules del regidor d’Ensenyament, Miquel Pérez, “és important l’aspecte quantitatiu, però també el qualitatiu, com l’esforç o la capacitat de millora”. O com afegeix l’alcalde, Francesc Juzgado: “La constància, el sacrifici i d’altres mèrits que els honoren i que són la clau pel seu desenvolupament no ja com estudiants, sinó a la vida”.

Un exemple en aquest sentit és Laia Torres, una de les premiades en la categoria de final d’etapa en ESO, que reconeix que “a primària em costava més. Però mica a mica, des de que vaig començar l’institut, vaig anar millorant”. U altre exemple és el de Marc Saludes, premi al millor projecte de fi de batxillerat que, ara que ha començat a estudiar enginyeria aeronàutica a la UPC, se n’adona que “és tot molt difícil. Noto que hi ha moltes assignatures on veig que vaig endarrerit”. Com Paula Casado, millor nota de batxillerat, que ara que ja és estudiant de medicina a la UAB, afirma que “es nota moltíssim el salt”.

La llista completa dels premis concedits és: Enaitz Quílez per la millor nota de batxillerat a la selectivitat (300 euros); Félix José Torres també per millor nota a selectivitat però d’alumnes de cicles formatius (300 €); Paula Casado per la millor nota de batxillerat (250 €); Vanessa Masero per la millor nota en cicle formatiu de grau superior (250 €); Andrea Galera per la millor nota en cicle formatiu de grau mitjà (200 €); Paula Cuevas, Sara Quintero i Alba Mata, amb 50 euros cadascuna, han guanyat el premi al final d’etapa en primària, i Andrea López i Laia Torres, amb 100 € cadascuna, el de final d’etapa de secundària.

Pel que fa al premi al millor treball de recerca de batxillerat, nou treballs han rebut la nota màxima de 10, però finalment el comitè s’ha decantat per ‘Estudi dels sistemes de control de la força d’empenta d’un coet’ de Marc Saludes (100 €), valorant aspectes com l’originalitat, la bona estructura, l’ús correcte de llengua i vocabulari o el grau d’investigació sobre la matèria.

El premi de 300 euros al millor docent ha quedat desert ja que no es va presentar cap projecte.

Edicions locals