L'oposició de Parets consensúa un text sobre la ubicació de l'INS La Sínia

Tots els grups volen que el cas sigui debatut en ple al considerar que el lloc on s'edifiqui és d'una importància "estratègica i territorial"

Política

Ubicació actual dels barracons de La Sínia, al costat del camp de futbol de Parets.
Ubicació actual dels barracons de La Sínia, al costat del camp de futbol de Parets.

Tota l’oposició de Parets presenta una proposta de resolució per consensuar la ubicació del nou institut la SíniaSumem Parets, Ara Parets ERC, Nova Opció per Parets, PDECAT i Ciutadans s’han posat d’acord per presentar una proposta de resolució perquè es tracti en el pròxim ple municipal.

Totes les forces de l’oposició lamenten d’entrada que s’hagin assabentat a través de la premsa de les intencions del Govern Socialista per a la ubicació del nou Institut d’Ensenyament Secundari. Alhora recorden que de manera reiterada en els Consells Escolars han plantejat la necessitat de trobar un lloc adient per a l’INS La Sínia, ja que fa més de 7 anys que està ubicat a la zona de Can Fradera en un solar darrere del camp de futbol “de manera precària, en zona inundable i tocat la zona d’influència industrial”.

El text demana que la ubicació del nou institut “per la importància que té, s’estudiï i es parli amb tots els grups abans de prendre cap decisió”. En aquest sentit consideren que “sense menystenir cap altra proposta, el millori indret per ubicar el nou equipament educatiu és la zona de Can Fradera, prop dels actuals barracons i que l’equip de govern del PSC ha defensat des de fa anys”.

La proposta de resolució vol que s’avaluïn les diferents ubicacions i propostes -amb tots els pros i contres- i considera “la ubicació actual o propera al lloc actual d’importància estratègica i territorial’, ja que l’altre institut es troba a l’Eixample.

Casandra Garcia, portaveu de Sumem Parets, lamenta que ho hagin tingut que “llegir a la premsa abans de ser informats per l’equip de govern”, mentre que Rosa Martí, del NOPP, diu no entendre “el canvi de criteri respecte els terrenys de Can Fradera”. Jordi Seguer d’Ara Parets-ERC afirma que si l’ajuntament no inclou la qüestió a l’ordre del dia d’un ple sinó al torn de precs i preguntes, “s’haurà de parlar entre tots els grups” si es planteja proposar un ple específic. Ja que, com rebla Manuel Losada de Ciutadans: “Temes com el de l’educació són prou transversals com per que es decideixin entre tots”.

Edicions locals