Els Manyacs igualen la seva millor actuació en la seva diada

La colla paretana va aconseguir un 5 de 6 i un 4 de 6 amb agulla en una jornada on van destacar els castellers de Mollet

Cultura

L'enxaneta dels Manyacs fent l'aleta del 5 de 6, sostre de la colla paretana.
L'enxaneta dels Manyacs fent l'aleta del 5 de 6, sostre de la colla paretana.

Els Manyacs de Parets han igualat aquest diumenge la seva millor actuació en la que era la seva tercera diada, amb un 4 de 6 amb pilar i un 5 de 6, que ja havien descarregat a la diada de l'any passat i continua sent el seu sostre. Els castellers de Mollet van mostrar els millors castells de la jornada amb un 3 de 7 i un 4 de 7, mentre que els Picapolls de la Gavarresa van completar la seva actuació més destacada de l'any.

La colla paretana va triar la plaça de la Vila per intentar per primer cop el 2 de 6, però la dificultat tècnica que tenen les torres va fer que quedés en això, en intent, i va fer llenya just quant l'enxaneta començava a recular. A la ronda de repetició no van intentar-ho de nou i van optar per un 4 de 6, en aquest cas sense agulla, però tampoc el van poder carregar. Amb tot, però, el 5 de 6 descarregat que intentaven per primer cop aquest any iguala el sostre dels Manyacs, a falta encara de dues cites per tancar la temporada: diumenge vinent a Barcelona, i d'aquí a dues setmanes a Gelida.

Precisament els Vailets de Gelida eren la quarta colla convidada a Parets, però la falta de castellers va fer que finalment no participessin a la diada, tot i que sí que van col·laborar a fer pinya amb les altres colles. En el cas de la dels Picapolls de la Gavarresa, una jornada fructífera amb un 3 de 6 amb agulla i sense agulla, i en aquest cas sí, descarregant la torre de 6 que havien intentat els Manyacs.

Consolidació dels de Mollet

Pel que fa als castellers de Mollet, van demostrar que són ja una colla de set plenament consolidada completant amb solvència un 3 de 7, un 4 de 7 i un 5 de 6 tot just una setmana després de la seva pròpia diada, on van aconseguir el sue millor castell: el 5 de 7. Una construcció que no es va veure a la plaça de la Vila de Parets però que potser tornin a intentar en el que serà el seu tancament de temporada: el proper diumenge, dia 11, a la diada del Xics de Granollers, on també hi participaran els Minyons de Terrassa.

Edicions locals