Reciclar oli per a la inclusió social

L’associació per a persones discapacitades Apindep signa un conveni per reutilitzar l’oli usat a les escoles de Parets

Societat

Mercè Llauradó, presidenta d'Apindep, signant el conveni amb l'alcalde, Francesc Juzgado.
Mercè Llauradó, presidenta d'Apindep, signant el conveni amb l'alcalde, Francesc Juzgado.

L’Ajuntament de Parets ha signat aquest dimarts un conveni de col·laboració amb l’associació per a persones discapacitades Apindep, gràcies al qual l’oli usat a les escoles del municipi serà donat per ser reciclat al seu centre ocupacional

D’aquesta manera, cada tona d’oli recollit al mes donarà feina a mitja jornada a dos usuaris del centre, on n’hi ha 14 en formació per aquest projecte. “És un residu que se’n va per l’aigüera per que sovint no se sap què fer-ne d’ell. Per això un tècnic va a les escoles a explicar cóm cal fer-ho mitjançant uns recipients que els hi donem”, explica la presidenta d’Apindep, Mercè Llauradó.

Per tant, aquest acord “té un valor afegit, ja que no només suposa una millora mediambiental, sinó que a més permet la inclusió social i laboral d’aquestes persones”, en paraules de l’alcalde Francesc Juzgado. Qui afegeix que aquesta col·laboració amb l’associació es preveu que “es pugui ampliar a d’altres equipament municipals”.

L’aspecte mediambiental també queda reforçat pel fet que l’oli reciclat va destinat, entre d’altres, “a fer combustibles més sostenibles, com el biodièsel”, indica Llauradó. Mentre que la formació laboral permet que els usuaris de l’entitat “desenvolupin les seves capacitats, que les tenen”.

Apindep, amb seu a Santa Eulàlia de Ronçana, atén actualment a 68 persones amb discapacitat intel·lectual, i la col·laboració amb l’ajuntament continuarà el 25 de novembre, quant Parets acollirà dues proves del campionat de Catalunya dels Special Olimpics.

Edicions locals