Les obres al Barri Antic de Parets arriben al seu final

La remodelació del centre històric es tancarà el 18 de novembre amb la inauguració de la reforma del carrer Major

Societat

Estat de les obres del carrer Major aquest dijous al matí.
Estat de les obres del carrer Major aquest dijous al matí.

Parets del Vallès

Les obres de remodelació del Barri Antic de Parets ja estan a la seva recta final. El proper diumenge 18 de novembre es farà una festa d’inauguració de les reformes que ja s’estan enllestint al carrer Major. Després de prop d’onze mesos i més d'1,7 milions d'euros d'inversió, es tancarà així aquesta darrera fase de reordenació del trànsit al centre històric del municipi.
 

D’aquesta manera els carrers Barcelona, Major i Travesseres passen a ser de prioritat invertida pels vianants. De fet, la intenció de l’equip de Govern és que acabin sent totalment peatonals, però de moment quedaran oberts al pas de vehicles entre setmana, mentre que quedaran tallats al trànsit els caps de setmana com fins ara. Es permetrà l’estacionament puntual per no causar molèsties als veïns ni als clients i proveïdors dels comerços de la zona, però estarà prohibit l’aparcament continuat.

Amb la finalització d’aquesta reforma entrarà en vigor també el nou sistema de recollida mòbil d’escombraries, per informar sobre el qual l’ajuntament va mantenir una reunió tancada amb els veïns de la zona el passat dilluns. A part de la informació directa als assistents, però, s’engegarà una campanya de difusió amb repartiment de bosses de recollida selectiva i tríptics, així com la visita d’informadors porta a porta.

Quatre hores al dia

Aquest nou sistema, que ja funciona fa anys per exemple al centre de Granollers, suposa un nou horari de recollida de les deixalles. Durant quatre hores al dia (també diumenges i festius), les tractores remolcadores dels contenidors els deixaran a les 19.30 h i els recolliran a les 23.30 h, i mentre es mantingui l’horari d’estiu, d’abril a setembre es farà una hora més tard: de 20.30 a 00.30 h. Les plataformes s’han d’estacionar en terreny pla, i no en pendent, pel que s’han triat tres punts el més propers possibles als actuals contenidors.

Cada plataforma inclourà vuit recipients, que en principi seran dos per cada secció de deixalles (vidre, cartró, plàstic i orgànic), però que s’anirà modificant en funció de la major o menor presència de cada tipus de residu. Un cop retirades, durant la resta del dia s’evitaran així les molèsties tant d’espai com de pudors que provoquen els contenidors. Fet que vol contribuir “a recuperar l’antic esperit d’aquests carrers”, en paraules de l’alcalde, Francesc Juzgado.

Per recuperar aquest esperit també s’ha proposat als veïns col·locar flors i plantes als portals de les seves cases. Per contribuir-hi, el propi ajuntament regalarà una planta per portal (dues en cas de blocs i comunitats) i s’encarregarà d'anar-les substituïnt quant sigui necessari. 

El Pla de Millora del Barri Antic es va iniciar amb una primera fase al setembre de 2010 amb la remodelació del carrer Sant Antoni, que va eixamplar voreres i va passar a ser d’un sol sentit de circulació. En una segona fase, començada al setembre de 2012, es va remodelar l’entorn del carrer Raval, que va passar a ser de prioritat invertida pels vianants, com ara ho serà aquesta tercera fase que ara es tanca.

Edicions locals