Una investigació de Grifols alenteix la progressió de l’Alzheimer

L’assaig clínic AMBAR denota un alentiment de la malaltia en un 61% en pacients en estadi moderat

Societat

Una de les diverses plantes que Grifols té a Parets.
Una de les diverses plantes que Grifols té a Parets.

Parets del Vallès

L’empresa Grifols ha fet públics els resultats d’una investigació que alenteix la progressió de la malaltia d’Alzheimer. L’assaig clínic conclou que en casos en un estadi moderat, els pacients han presentat un 61% de millores cognitives i funcionals.

L’estudi respon al nom d’AMBAR (Alzheimer Management by Albumin Replacement), i s’ha basat en la substitució de plasma sanguini per albúmina, de manera que en els pacients que han seguit aquest tractament han vist reduïda la velocitat de progressió de la malaltia.

En concret, s’han analitzat les dades extretes de pacients sotmesos a aquest tractament durant 14 mesos, i els avenços s’han mostrat en les millores de la cognició i del desenvolupament de les activitats quotidianes del dia a dia. I tot i que també s’ha observat una certa millora en pacient en estat lleu de progressió de la malaltia, els resultat no són significants a nivell estadístic com sí ho han estat els obtinguts en estadis més avançats.

Pel president de la companyia, Víctor Grifols, "aquests resultats obren una nova era en el tractament de la malaltia d'Alzheimer. Estem molt contents amb els resultats tant per l'avanç que hem aconseguit com pel que representen per a la societat".

 

Edicions locals