Parets acollirà dues proves dels Special Olympics

El 25 de novembre es disputaran els campionats de Catalunya d’handbol i petanca per discapacitats intel·lectuals

Esports

La flama dels Special Olympics va passar per Granollers el passat mes de setembre.
La flama dels Special Olympics va passar per Granollers el passat mes de setembre.

Parets acollirà el proper diumenge 25 de novembre dues de les proves dels Special Olympics de Catalunya. En concret, el XXV Campionat de Petanca i el XII Campionat de Catalunya d'Handbol de discapacitats intel·lectuals.

En total seran 300 esportistes els que participaran a les diferents competicions que se celebraran a les instal·lacions municipals de petanca junt al camp de futbol, i al pavelló nou en el cas de l’handbol. Està prevista la participació de 21 clubs de petanca amb més de 200 esportistes i 9 clubs d'handbol amb uns 100 jugadors aproximadament.

L'alcalde, Francesc Juzgado, afirma que d’aquesta manera es vol "sensibilitzar la ciutadania sobre la importància d'integrar a la societat les persones amb discapacitats intel·lectuals a través de l'esport” i per això convida “a totes les nostres veïnes i veïns a animar als esportistes que segur ens permeten gaudir d'una jornada esportiva única al nostre poble".

Aquests jocs són una iniciativa de la Federació Catalana d'Esports amb Discapacitat Intel·lectual, i la jornada s’organitzarà juntament amb la cooperativa vallesana d'inclusió social de persones discapacitades, APINDEP. Altres dels col·laboradors són la Generalitat de Catalunya, l'Obra Social "La Caixa", Special Olympics Catalunya, i els clubs de Petanca i d'Handbol Parets.

Edicions locals