El PSC demana l’aturada del nou Decret de menjadors escolars

El govern municipal argumenta que la Generalitat l'està fent sense cercar el consens polític ni educatiu suficient

Política

Menjador de l'escola Lluís Piquer de Parets.
Menjador de l'escola Lluís Piquer de Parets.

El PSC de Parets ha registrat una moció demanant l'aturada del nou Decret de menjadors escolars de la Generalitat. El govern municipal argumenta que ho fa “perquè el Govern de la Generalitat l'està preparant de forma unilateral sense cercar el consens amb els Grups parlamentaris, ni amb el conjunt de la comunitat educativa”.

En la moció presentada s’afirma que l'espai del migdia depèn de les dinàmiques i iniciativa de cada centre. En alguns s'intenta integrar aquest espai en el projecte educatiu, tot i a pesar que no hi hagi presència física de l'equip de mestres, però en què s'acorden unes línies educatives d'actuació amb l'AMPA/AFA i el monitoratge contractat. Però, en la majoria de centres, la diferència entre l'espai lectiu i el del migdia és més evident.

Per al portaveu socialista, Antoni Fernández, volen així "reivindicar que s’ofereixi un ‘espai migdia’ de caràcter universal, garantint l’equitat perquè cap alumne pugui quedar exclòs per motius econòmics o per necessitats educatives especials". De la seva banda, l'alcalde de Parets, Francesc Juzgado, destaca "la importància d'aquest servei, que té un impacte directe en el creixement, la socialització, l’educació en una alimentació saludable, equilibrada dels infants, i en especial per aquells de famílies més vulnerables".

Edicions locals