El PSC de Parets presenta una moció de suport a la vaga mèdica dels CAP

El govern municipal denuncia una desatenció absoluta de l'Atenció Primària per part del Departament de Salut de la Generalitat

Política

Dirigents del sindicat Metges de Catalunya durant l'anunci de la convocatòria de vaga.
Dirigents del sindicat Metges de Catalunya durant l'anunci de la convocatòria de vaga.

Parets del Vallès

El grup municipal del PSC de Parets ha presentat una moció per mostrar el seu suport a la mobilització del professionals de la sanitat , que han anunciat aturades parcials del servei per a finals de mes. En concret, el sindicat majoritari d'aquest àmbit, Metges de Catalunya (MC), ha convocat a 5.000 facultatius de l'Assistència Primaria a fer vaga del 26 al 30 de novembre.

El text afirma que l’atenció primària a Catalunya es troba davant una situació de desatenció absoluta per part del Departament de Salut de la Generalitat, i que per això donen suport a que els metges, metgesses i professionals de l'àmbit reivindiquin millores assistencials, canvis en les estructures organitzatives i millores econòmiques i laborals que repercutiran en la bona qualitat assistencial.

El portaveu del grup municipal del PSC, Antoni Fernández, afirma que "el PSC Parets es solidaritza i mostra el seu suport al sector de l'atenció primària a Catalunya, i és per això que, a més, presentem una moció per a instar la Generalitat a reconèixer l’atenció primària com el veritable eix del sistema sanitari públic".

De la seva banda l'alcalde de Parets, Francesc Juzgado, considera que "l’Atenció Primària és la columna vertebral del sistema, però el Govern català li ha anat fent perdre el seu pes en el marc del pressupost de Salut i no només per efecte de les retallades, ja que el percentatge de pressupost dedicat a l’atenció hospitalària ha crescut en detriment, com dèiem, de l’Atenció Primària. Les conseqüències les pateix la ciutadania, amb temps d’espera per rebre atenció superiors als 5 dies -i, en la majoria dels casos, entre dues i tres setmanes-, quan el temps d’espera per ser atès no hauria de ser superior a 48 hores".

La moció presentada pels socialistes paretans insta el Govern de la Generalitat a reconèixer l’Atenció Primària i Comunitària com el veritable eix del sistema sanitari públic, donant-li el pes que necessita en el pressupost del departament de Salut per arribar a un mínim del 20% del pressupost; i al departament de Salut i, específicament, la Gerència de l’Institut Català de la Salut (ICS) a una negociació efectiva amb tots els col·lectius que treballen en l’Atenció Primària.

Edicions locals