Polèmica entorn a la venda de l’antiga escola bressol El Petit Cirerer

L’immoble, subhastat per l’Ajuntament per 66.000 € fa mig any, surt ara a la venta per 220.000 €

Política

Estat actual de l'immoble subhastat.
Estat actual de l'immoble subhastat.

La venta del solar del que va ser l’escola bressol El Petit Cirerer torna a estar d’actualitat. Ja ho va ser fa mig any quant l’Ajuntament va posar l’immoble a subhasta pública per 66.075 euros, i ara s’ha revifat la polèmica per l’aparició d’un anunci a una pàgina web immobiliària on sortia al mercat per més del triple: 220.000 euros.

A l’oferta, publicada com a novetat, es podia llegir: ‘Xalet independent al carrer Batista i Roca 7 de Parets del Vallès. 112 m2, 3 habitacions. Solar de 406 m2, parcel·la urbana on es pot construir 1 u 2 habitatges”. L’anunci va ser eliminat unes hores després de que el grup municipal de Sumem Parets fes pública una captura de pantalla de la web idealista.com.

Ja en el seu moment (el termini per fer ofertes es tancava el 3 de maig d’enguany), els grups de l’oposició van criticar la mesura adoptada per govern municipal a l’estimar que no era necessari posar en venta patrimoni local. Sumem Parets, Ara Parets ERC, NOPP i Ciutadans van acordat presentar un text d’al·legacions conjunt, on destacaven que “el valor del solar al cadastre” és de quasi 155.000 euros, i que per tant s’estaria malvenent la parcel·la. L’equip de govern del PSC va argumentar que era un immoble municipal que portava molts anys en desús i que es trobava en estat ruïnós, i va desestimar les al·legacions.

A la subhasta només s’hi va presentar una única oferta, per tant va ser adjudicada pel preu de sortida fixat: 66.075 €. Un fet que per la portaveu de Sumem Parets, Casandra Garcia, “denota una mala gestió”. No ja tant només pel fet que la parcel·la s’hagués adjudicat a aquest preu, si no “pels possibles usos que se’n podia haver fet. No calia vendre patrimoni. Es podia dedicar a fer habitatges socials i no deixar-ho a l’especulació privada, que és el que s’ha fet”. Afegint que "tot el procés va ser molt poc transparent".

Coincideix el portaveu d’Ara Parets-ERC, Jordi Seguer, qui considera que “abans de subhastar, s’hauria d’haver obert un procés participatiu per decidir quin ús se l’hi podia donar i que seguís sent patrimoni públic”. Mentre que la seva homòloga al NOPP, Rosa Martí, tampoc es mostra partidaria de la venta de l'immoble, però considera que "si el volien vendre, al menys que ho haguèssin fet donant el valor cadastral real del terreny, i no així. Per que això és un autèntic regal", conclou.

Edicions locals