Contes que promouen la igualtat d'oportunitats

'Ningú més que l'altre', adreçat als alumnes de 5è

Cultura, Societat

Sol Galatro narrarà els contes, acompanyada d'un il·lustrador
Sol Galatro narrarà els contes, acompanyada d'un il·lustrador | Un Raig de Sol Contes

Els dimecres 21 i 28 de novembre, Raig de Sol Contes tornarà a portar Ningú més que l'altre al casal de joves Cal Jardiner, adreçat a l'alumnat de 5è de primària de totes les escoles de Parets. L'activitat es tracta d'una sessió de contes infantils sobre la igualtat d’oportunitats entre dones i homes, amb un il·lustrador que pintarà en directe les escenes dels contes, i que està emmarcada en la 18a campanya contra la violència masclista a Parets Prou d'hòsties.

Sol Galatro, actriu i narradora, explicarà "tres històries de dones de diferents àmbits". La primera tracta de princeses que estan fartes del seu rol en els contes de fantasia i decideixen sortir-se'n. La segona narra l'experiència d'una nena que vol ser astronauta, una feina que tothom li diu que no pot fer "perquè és d'homes". El conte transcorrerà pel desenvolupament de la nena per conèixer si, finalment, pot complir el seu objectiu de ser astronauta. I la història de la família de la Maria i les seves "dues feines” clourà l'activitat. A més de la seva feina, la Maria també s'havia d'encarregar tota sola de les tasques de la llar. I ho feia "perquè pensava que sent l'única dona de la casa havia de ser així". Tot plegat la porta a acabar malalta.

Galatro explica que "fa 7 o 8 anys que ho portem a Parets i funciona molt bé. Els nens i nenes entenen les històries i és una tasca de sensibilització". També destaca que hi haurà un espai per parlar i reflexionar sobre les temàtiques dels contes.

Edicions locals