Ara Parets-ERC presenta una moció per abolir la monarquia

La proposta es votarà a la Junta de Portaveus del proper dijous, dia 22

Política

Ara Parets-ERC presenta una moció per abolir la monarquia
Ara Parets-ERC presenta una moció per abolir la monarquia

Parets del Vallès

El grup municipal d’Ara Parets-ERC ha presentat una moció per reprovar la monarquia que serà tractada a la Junta de Portaveus del proper dijous, dia 22. El text rebutja i condemna “el posicionament del rei Felip VI i la seva intervenció en el conflicte català, així com la seva justificació de la violència per part dels cossos policials l’1 d’octubre”

La Junta de Portaveus de Parets s'haurà de pronunciar així sobre l'abolició de la monarquia a Espanya, i la formació republicana demana que tots els grups polítics “refermin el seu compromís amb els valors republicans i apostin per l’abolició d’una institució caduca i antidemocràtica a Espanya com és la monarquia borbònica”.

El document insta a totes les institucions de l’Estat a garantir la convivència, la cohesió social i la lliure expressió de la pluralitat política. Alhora proposa la reprovació “de tots els actes repressius contra la ciutadania” i condemna “les amenaces amb l’aplicació de l’article 155, de la il·legalització de partits polítics catalans, la judicialització de la política i la violència exercida contra drets fonamentals”.

Aquesta moció arriba just després de que al ple del mes d'octubre de l’Ajuntament de Mollet s’aprovés una moció similar. En aquest cas, la proposta d'ERC va ser aprobada gràcies als vots favorables de Canviem Mollet i PDeCAT, i l'abstenció del PSC. PP i Ciutadans van votar en contra.

Edicions locals