El NOPP reclama ajudes públiques per a les persones celíaques

La formació municipalista ha presentat una moció per que l’ajuntament subvencioni el sobrecost de molts aliments sense gluten

Societat

Cartell de la campanya d'enguany de l'Associació de Celíacs de Catalunya.
Cartell de la campanya d'enguany de l'Associació de Celíacs de Catalunya.

Nova Opció Per Parets (NOPP) ha presentat una moció per que l’ajuntament subvencioni el cost dels aliments de les persones celíaques, sovint més cars. Una moció, però, que encara està pendent de si entrarà a la Junta de Portaveus que tindrà lloc aquest dijous, dia 22.

Al text s’argumenta que “al nostre municipi cada dia hi ha més persones que per alguna raó o altre són celíacs i això els hi comporta unes despeses molt elevades en el tema d’alimentació, en especial si es tracta de nens o nenes petits”. Per aquesta raó, “moltes famílies és troben que les llets o altres aliments que han de donar als seus fills celíacs són molt més cars que els aliments generals amb gluten, en imports que de vegades dupliquen o quadrupliquen el cost”.

Per això el grup municipalista creat per l’ex-alcaldessa Rosa Martí, reclama per un costat que s’elaborin “unes bases que continguin algun tipus d’ajuda per a les famílies que es troben en el cas de persones celíaques, i que se’n doni publicitat, en especial al CAP”; i per altra banda que aquest pla d’ajudes “s’estudiï sobre un tant per cent en relació a les factures que s’acreditin en despeses en aliments a fi de que sigui més fàcil el control i seguiment”.

Segons dades de l’Organització Mundial de la Salut, la celiaquia afecta a 1 de cada 100 persones a Europa (és a dir, unes 75.000 a Catalunya), però s’estima que el nombre d’afectats és cada cop més creixent per que aproximadament el 85% dels casos encara no estan diagnosticats.

Edicions locals