Parets entra a la xarxa de Ciutats Amigues de la Infància

És la segona població de la comarca que forma part d’aquest organisme d’Unicef, després de Granollers

Societat

Parets entra a la xarxa de Ciutats Amigues de la Infància
Parets entra a la xarxa de Ciutats Amigues de la Infància

Parets del Vallès

Parets ha entrat a formar part de la xarxa de Ciutats Amigues de la Infància, un organisme depenent d’Unicef. El guardó es lliurarà el dimarts 27 de novembre, a les 11 h, al Palacio de Exposiciones y Congresos d’Oviedo. D’aquesta manera, es converteix en la segona població del Vallès Oriental en formar-ne part, després de Granollers. 

Aquesta distinció reconeix la tasca dels municipis en el procés continu d'implementació de polítiques i mesures que milloren el benestar de la infància i adolescència en el municipi. En el seu manifest, Unicef posa en relleu que els ajuntaments, com la institució pública més propera al ciutadà, són un element clau per al desenvolupament i compliment de la Convenció sobre els Drets de l’Infant, així com per a la promoció d'una ciutadania democràtica amb i per la infància.

En el marc de les activitats, i com a part de la celebració del Dia Mundial dels drets dels infants (aquest dimecres, 20 de novembre), el regidor d’Educació, Miquel Pérez, i la regidora d’Atenció Ciutadana i Participació, Paola Gratacós, visitaran les biblioteques, equipaments municipals i centres educatius, per lliurar exemplars del llibre dels Drets dels Infants. Durant el dia també està previst que s’expliquin contes i històries als nens i nenes relacionades amb aquest tema.

Altres accions previstes són la instal·lació de plafons als equipaments municipals on es podran veure imatges i textos amb la Declaració dels drets dels infants, i participar en un concurs per aconseguir llibres. El sorteig es farà el dissabte, dia 24, durant el programa radiofònic Rap107.edu.

L’atorgament a Parets es va acordar durant la reunió celebrada el passat 25 d'octubre de la Secretaria Permanent del Programa Ciutats Amigues de la Infància (CAI), representada per membres pertanyents a Unicef Comitè Espanyol; al Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social; a la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i a l'Institut Universitari de Necessitats de Drets de la Infància i l'Adolescència (IUNDIA), en el marc de la VIII Convocatòria de Reconeixements 2018-2022. El guardó es lliurarà el dimarts 27 de novembre, a les 11 h, al Palacio de Exposiciones y Congresos d’Oviedo.

 

Edicions locals