La CorreParets vol arribar als 600 participants

La cursa solidària serveix per aconseguir joguines per a nens de famílies necessitades del poble

Societat, Esports

La CorreParets vol arribar als 600 participants
La CorreParets vol arribar als 600 participants

La tercera edició del CorreParets s’ha presentat amb la voluntat d’ampliar el seu nombre de participants. Si en la seva estrena el 2017 van ser 300, i l’any passat van ser 500, enguany s’ha ampliat el límit d’inscripcions fins a les 600 persones.

Es tracta d’una cursa solidària amb un recorregut de 7 quilòmetres per l’anella esportiva de Parets on, més que mai, el que compta és participar. “És una jornada saludable, on es fa esport, i a més es col·labora en una bona causa”, ha destacat Antoni Fernández, que s’estrenava com a regidor d’esports assumint així la cartera que va deixar buida la renúncia de Dídac Cayuela.

Els diners recaptats amb les inscripcions serveixen “per comprar joguines per nens i nenes del poble en situacions difícils”, va explicar l’alcalde, Francesc Juzgado. En concret, és la tenda local de la cadena Don Dino la que facilita els regals: “La donació va íntegrament a Càritas, i des d’allà es gestionen les joguines més convenients segons les necessitats que hi hagin”, va explicar la responsable de la franquícia, Antonia Cladellas.

Nens sense joguines

Va ser precisament una voluntària de Càritas Parets, Andrea Quintana, qui va detectar aquesta necessitat: “Soc professora. I en el dia que dediquem després de Reis per que els nens portin alguna joguina i les comparteixin, vaig veure que n’hi havia que no en portaven cap. I vaig pensar que allò no podia ser”. Així va començar fa quatre anys una recollida de regals pels més necessitats que, un any després, es va acabar convertint en la primera CorreParets.

Ara, aquest 2018 la cursa arriba amb novetats: l’entitat bancària BBVA s’ha sumat com a patrocinadora i oferirà una xocolatada -elaborada pel restaurant Can Parera- a l’arribada. "Seran més de 300 treballadors de diverses oficines des de Sabadell a Granollers els que s’han ofert a participar ja sigui corrent o com a voluntaris”, va apuntar Enric Vicedo, CBC de BBVA a Parets. A part, es seguiran repartint barbes, barrets i samarretes per que tots els participants vagin vestits de Pare Noel.

Les inscripcions costen 3 euros i es poden fer fins el divendres 21 de desembre, a la piscina municipal Miguel Luque, al centre cultural Can Rajoler, al restaurant Can Parera, a les oficines del BBVA de Parets o al poliesportiu Joaquim Rodríguez, des d’on sortirà aquesta cursa... o caminada. Ja que com va concloure el nou regidor d’esports: “Cadascú la pot fer com vulgui ja que és per a totes les edats”.

L'any passat, la CorreParets va aconseguir 180 joguines, i enguany ja n'ha recollit un centenar. Qui no pugui participar a la cursa o s'apunti quant ja s'hagin completat les 600 places, pot fer les seves donacions de joguines noves a la seu de Càritas, al Centre Parroquial de Parets.

Edicions locals