Parets aprova una moció en contra de la monarquia

La proposta d'Ara Parets ERC ha tirat endavant gràcies als vots a favor de Sumem Parets, NOPP i PDeCAT, i l’abstenció del PSC

Política

Parets aprova una moció en contra de la monarquia
Parets aprova una moció en contra de la monarquia

La moció contra la monarquia espanyola presentada pel grup municipal d’Ara Parets ERC ha estat aprovada a la Junta de Portaveus que ha tingut lloc aquest dijous, dia 22. La proposta ha tirat endavant gràcies al vot a favor de Sumem Parets, NOPP, PDeCAT i de la pròpia formació republicana, i a l’abstenció del PSC.

En total, han estat vuit els vots a favor i vuit les abstencions, per un únic vot en contra, el de Ciutadans. Per tant, s’ha repetit la mateixa aritmètica que va permetre aprovar una moció semblant el mes passat a l’Ajuntament de Mollet, on la formació socialista, al govern municipal en ambdues poblacions, també es va abstenir.

El text aprovat condemna “el posicionament del rei Felip VI i la seva intervenció en el conflicte català, així com la seva justificació de la violència per part dels cossos policials l’1 d’octubre". Així mateix insta a totes les institucions de l’Estat a "garantir la convivència, la cohesió social i la lliure expressió de la pluralitat política". Alhora proposa la reprovació “de tots els actes repressius contra la ciutadania” i condemna “les amenaces amb l’aplicació de l’article 155, de la il·legalització de partits polítics catalans, la judicialització de la política i la violència exercida contra drets fonamentals”.

Edicions locals