Parets aprova que la bandera espanyola onegi a l’ajuntament

La moció, presentada per Cs, va rebre el vot favorable del PSC, que l’any 2015 s’havia abstingut

Política

Les úniques dues banderes fixes a l'Ajuntament de Parets han estat fins ara la catalana i la local.
Les úniques dues banderes fixes a l'Ajuntament de Parets han estat fins ara la catalana i la local. | Sílvia Ferran

Parets ha aprovat que la bandera d’Espanya onegi a l’ajuntament. Així es va aprovar a la Junta de Portaveus d’aquest dijous, dia 22, amb el vots favorables de Ciutadans –grup que va presentar la proposta- i del PSC.

La mateixa moció ja va ser presentada l’any 2015 també per Cs, però aleshores el grup socialista es va abstenir, pel que la moció no va poder ser aprovada. Ara, tres anys després, s’ha aprovat tot i els vots en contra d’Ara Parets ERC, NOPP i PDeCAT, i amb l’abstenció de Sumem Parets.

El portaveu de la formació taronja, Manuel Losada, es mostra “satisfet per aconseguir que el PSC rectifiqui i compleixi amb la legalitat vigent”, en compliment de la Llei de Banderes vigent. La llei dictamina que la bandera d'Espanya ha d'onejar en l'exterior dels edificis de l'administració municipal.

Per Losada, “l'absència de la bandera és cometre una il·legalitat en tota regla” i per això es mostra “orgullós d'aconseguir que la bandera nacional torni a onejar al nostre ajuntament després de més de quaranta anys”. Ja que la bandera espanyola no había onejat mai a la plaça de la Vila en cap dels mandats anteriors des del restabliment de la democràcia, tots amb el PSC com a partit de govern.

Canvi de criteri

De fet, Losada apunta a que “el canvi de criteri es pot deure al canvi d’alcaldia”, en referencia a que l’any 2015 l’alcalde era Sergi Mingote i ara ho és Francesc Juzgado. Però també apunta a “una guinyada d’ull cap a Ciutadans de cara a l’aprovació dels pressupostos de 2019”. Amb tot, el regidor assegura que el fet que onegin les banderes oficials “és una simple qüestió de complir la llei. I no podíem seure a parlar de pressupostos amb un partit que no la complís”.

Amb tot, recalca que “aquest gest no és un xec en blanc, sinó un punt de partida. A partir d’aquí es pot parlar, però sempre amb el programa electoral sobre la taula”. I en aquest sentit, mostra la seva “satisfacció en comprovar que s'han acceptat moltes de les propostes per a les ordenances municipals de 2019”, que es van aprovar gràcies a mesures pactades tant amb Ciutadans com amb Ara Parets ERC i l'abstenció d'ambdues formacions en la votació.

Per altra banda, la formació taronja ha fet públic també el seu desacord amb la reprovació de la monarquia aprovada a la mateixa Junta de Portaveus amb el vot favorable d’Ara Parets ERC (que va presentar la moció), Sumem Parets, NOPP i PDeCAT, i l’abstenció del PSC. Per Losada, “el PSC una vegada més ha mostrat una posició ambigua i en comptes de condemnar aquest tipus de reprovacions es posen de perfil i actuen com a crossa dels populistes i els independentistes”, afegint que des de la seva formació “condemnem aquest tipus de resolucions i treballem per protegir els drets de tots els catalans i de la resta d'espanyols”, conclou.

Edicions locals