Manifest contra la violència masclista

Prop de mig centenar de persones es concentren a la plaça de la Vila per rebutjar la violència contra les dones

Societat

La lectura s'ha fet a la plaça de la Vila tot i el temps plujós.
La lectura s'ha fet a la plaça de la Vila tot i el temps plujós.

Al voltant de mig centenar de persones han assistit aquest dilluns al migdia a la lectura del manifest en contra de la violència masclista, en el marc de la celebració el 25 de novembre del Dia Mundial de l’Eliminació de la Violència contra les Dones.

“Tindríem que deixar ja de llegir tants manifestos, perquè això voldria dir que ja no és necessari fer-ho. Però per desgràcia, encara falta treballar molt contra aquesta xacra social”, va manifestar l’alcalde, Francesc Juzgado. En referència a qualsevol tipus de violència, “no només la física, sinó la verbal i de qualsevol altre tipus”.

En aquest sentit va destacar que “no només tenim molta feina a fer en contra dels maltractaments, sinó també en la igualtat de tracte i d’oportunitats”, recordant que “al plenari de Parets hi ha majoria de dones”, ja que entre tots els grups amb representació, sumen 9 regidores per 8 regidors. Així mateix va recalcar que “els homes hem de ser els primers” en la lluita contra el masclisme, ja que “no és només una lluita de les dones”. Afegint que des del consistori es treballa en la matèria amb el Pla d'Igualtat o amb la campanya 'Prou d'Hòsties!' que dura tot el mes de novembre. Així com des dels Serveis Socials locals, on es tracten els casos que es donen al municipi "des de la màxima discreció i sempre en col·laboració amb els cossos policials".

Al document adjunt, poden llegir sencer el text del manifest.

Edicions locals