Carla Casals guanya el premi Butaca al millor maquillatge per Frankenstein

La paretana va compartir guardó amb la seva companya de treball Laura Pérez per la caracterització de Joel Joan com al popular monstre

Cultura

Carla Casals, a la dreta, junt amb Laura Pérez durant la gala d'aquest dilluns.
Carla Casals, a la dreta, junt amb Laura Pérez durant la gala d'aquest dilluns.

Parets del Vallès

La paretana Carla Casals ha guanyat el premi Butaca al millor maquillatge pel seu treball a l’obra Frankenstein. Un treball compartit amb Laura Pérez, de Canet, i amb el qual van caracteritzar a l’actor Joel Joan com al popular monstre.

El premi es va lliurar a la XXIV gala d’aquests Premis Nacionals de Teatre de Catalunya que es va celebrar aquest dilluns a la nit al Teatre Auditori de Sant Cugat. Una gala on les grans triomfadores van ser Cabaret, amb tres premis, i A.K.A (Also Known As), amb quatre, inclòs el de millor actor protagonista per Albert Salazar, categoria en la que també estava nominat el mateix Joel Joan.

“No entenc cóm no l’hi ha donat, perquè el treball que feia a cada representació era brutal. Es tenia que rapar el cap per poder fer-li les cicatrius que l’hi fèiem”, afirma Casals. Van fer una vintena de funcions al Teatre Nacional de Catalunya “i després gira per tota Catalunya i Balears. I cada dia era una hora i mitja de maquillatge abans de cada funció, dues hores de representació, i després tres quarts d’hora més per desmaquillar”, recorda.

Amb tot, no és dels treballs més complicats que ha fet: “Una sessió de maquillatge per cinema o televisió pot durar normalment unes quatre hores”, assegura. Per això destaca no només el treball compartit amb Laura Pérez pel qual han rebut aquest premi Butaca, sinó tots els altres treballs “on sempre participo només com a part de tot un equip”.

Actualment, ho fa a l’equip de caracterització del programa Late Motif d’Andreu Buenafuente i també per altres programes de les cadenes Movistar Plus i la divisió d’esports de Cuatro. Anteriorment també ha estat als equips de maquillatge de diversos anuncis televisius, series i pel·lícules, entre les quals destaca la seva col·laboració a ‘Un monstruo viene a verme’ de Juan Antonio Bayona

Edicions locals