Sergi Mingote anirà als Andes abans d'afrontar el Lhotse i l'Everest

L'alpinista paretà s'hi desplaçarà a finals de març de 2019 amb el seu amic Juan Pablo Mor

Esports

Nou repte per Sergi Mingote.
Nou repte per Sergi Mingote. | SM

Parets del VallèsSergi Escudero

El projecte World Record Guinness 3x2x8000 de l'alpinista paretà Sergi Mingote està vivint uns mesos obligats de pausa a causa de les extremes condicions meteorològiques que impossibiliten pujar les muntanyes més altes del món durant la temporada hivernal. 

Però això no vol dir que Mingote estigui aturat. Entrena unes 20–25 hores setmanals, assessorat i controlat pel CAR de Sant Cugat, i està preparant 31 conferències i xerrades que donarà per tot el territori català abans de tornar a les alçades. 

Segons ha avançat al diari Som, l'alpinista marxarà al voltant del 20 de març cap als Andes, en lloc de fer-ho directament cap a l'Himàlaia, el pla inicialment previst. "Marxaré amb el Juan Pablo Mor, un alpinista xilè que està fent el projecte dels 14 vuit mils. I hem decidit coincidir també en la combinació Lhotse-Everest –8.516 i 8.848 m, respectivament–, els meus dos pròxims reptes del World Record Guinness", explica Mingote. Si assoleix aquests dos objectius, es desplaçarà ràpidament al Kanchenjunga (8.856 m) en helicòpter per aconseguir fer les tres muntanyes més altes del món en menys d'un any, fet que seria tot un rècord. "Sóc conscient que s'han d'alinear els astres", admet.

"Els Andes ens donen la possibilitat d'estar 15 dies aclimatant-nos sense els perills dels vuit mils". Allà intentaran arribar al cim del volcà Ojos del Salado (6.893 m), el més alt del món. Al voltant del 10 d'abril marxaran al Nepal perquè Mingote segueixi amb el projecte solidari World Record Guinness 3x2x8000, amb el què pretén fer sis vuit mils en menys d'un any. De moment, ja ha arribat al cim del Broad Peak (8.047 m), el K2 (8.622 m) i el Manaslu (8.156 m), però no va poder intentar el Dhaulagiri (8.167 m) a causa de la pèssima meteorologia.

Edicions locals