Protesta al ple de Parets per la situació de Jordi Turull

La sessió es va interrompre per la lectura d’un manifest recriminatori contra la posició del govern municipal de no concedir al polític paretà la Medalla de la Vila

Política

Protesta al Ple de Parets per la situació de Jordi Turull
Protesta al Ple de Parets per la situació de Jordi Turull

El ple municipal de Parets d’aquest passat dijous va ser més mogut del que és habitual. La causa va ser una protesta d’un grup d’assistents que van interrompre la sessió per llegir un manifest que recriminava la postura del govern del PSC davant l’empresonament de Jordi Turull.

Es donava la circumstància que mitja hora abans de l’inici de la sessió plenària, el Comitè en Defensa de la República (CDR) de Parets havia convocat una protesta davant de l’ajuntament per l’aprovació d’una moció de Ciutadans per col·locar la bandera espanyola davant el consistori, amb els vots favorables del PSC. Acabada la protesta a la plaça de la Vila, molts dels assistents van entrar a la sala de plens.

Entre ells es trobaven alguns familiars, com la germana del polític paretà, Isabel Turull, qui abans de marxar de la sala va dirigir unes paraules als regidors i regidores presents al ple: “El meu germà és un pres polític de l’Estat espanyol. Ha estat assegut a aquestes cadires on ara seieu vosaltres. Què faríeu si ara qualsevol de vosaltres fos en la seva situació? Permetríeu que seguís a la presó? No faríeu ni un gest?”, va preguntar. “No busquem cap medalla. Busquem només una mica d’humanitat, independentment de qualsevol signe polític”, va reblar.

Medalles de la Vila

I es que la protesta va arribar en el punt de l’ordre del dia en el qual es va anunciar la concessió de les Medalles de la Vila d’enguany. Una concessió que els grups de l’oposició havien demanat per Jordi Turull. En concret, ho havien fet el partit del que forma part, el PDeCAT, i el NOPP de l’ex alcaldessa Rosa Martí. Una petició a la que es van sumar també Ara Parets ERC i Sumem Parets, tot i presentar altres candidatures.

Precisament el procés d’elecció dels candidats o candidates a rebre la Medalla de la Ciutat va ser un altre dels punts de debat: tant el propi procés d’elecció, que en paraules del portaveu d'Ara Parets ERC, Jordi Seguer, és "poc transparent" i s'hauria d'obrir "a tota la població"; com el fet de que no hi hagués més candidates dones, ja que en paraules de la portaveu de Sumem Parets, Casandra Garcia, la seva formació havia presentat el nom d'una dona "però si s'han d'acabar imposant els noms proposats pel l'equip de govern, no cal fer veure que es consensuen". 

En qualsevol cas, tots van coincidir no tant en els mèrits dels guardonats amb les medalles de 2018, en el qual tots els grups estaven d'acord, sinó amb el fet que no hi hagués un reconeixement de suport a Turull, ja que la regulació dels guardons no permet concedir-los a polítics. Per això el manifest llegit durant el ple feia incís en el fet de que no es tractés la situació de Jordi Turull des del prisma polític, sinó des de la d'un veí més del poble que, en paraules de la seva pròpia germana: "Està a la presó de manera totalment injusta".

Pintada en favor de l'alliberament de Jordi Turull al paviment del carrer Major de Parets.

 

 

Edicions locals