Sergi Mingote tira endavant els primers Premis Inclusius de l'Esport Català

La primera gala se celebrarà a finals de març de 2019

Esports

Dos esportistes jugant a bàsquet amb cadira de rodes
Dos esportistes jugant a bàsquet amb cadira de rodes | Institut Guttmann

Parets del VallèsSergi Escudero

Catalunya tindrà els seus Premis Inclusius de l’Esport i la primera edició se celebrarà durant el primer trimestre de 2019. A falta de confirmació, el més probable és que la data sigui principis de març. 

Aquesta iniciativa està sent impulsada per ONAT Foundation _fundació privada dirigida per l'alpinista paretà Sergi Mingote, la qual té com a objectiu fomentar i promoure la pràctica de l’esport sense afany de lucre i que persegueix impulsar l’activitat esportiva com a causa generadora d’hàbits que afavoreixen la inclusió social i el foment de la solidaritat– i la Secretaria General de l’Esport. 

Els premis, dels quals actualment s’estan escrivint les bases i definint el jurat, tenen tres objectius principals: col·laborar amb els projectes inclusius del món de l’esport mitjançant beques; visibilitzar i reconèixer els esportistes, empreses, associacions, projectes col·lectius i teixit social que estiguin treballant en l’entorn de l’esport inclusiu i crear una eina per tal que els propis protagonistes puguin tirar endavant amb més facilitat els seus propis projectes. "Volem llaurar el terreny per tal que ells mateixos puguin ser emprenedors", explica Mingote.

Edicions locals