Cóm fer front a la sobrecàrrega dels cuidadors

Aquest dijous s’oferirà una nova xerrada dins del cicle ‘Viure saludablement’ que organitza la penya blaugrana de Parets

Societat

La sobrecàrrega del cuidador es dona en pacients amb persones al seu càrrec.
La sobrecàrrega del cuidador es dona en pacients amb persones al seu càrrec.

Aquest dijous, dia 13, tindrà lloc una nova xerrada del cicle ‘Viure saludablement’ que organitza mensualment la penya blaugrana de Parets. En aquesta ocasió, el tema central serà la sobrecàrrega dels cuidadors amb persones al seu càrrec.

Cuidar d’una persona dependent, sovint un familiar, és una tasca difícil i cansada que en molts casos no se sap cóm afrontar. No prendre mesures per organitzar de la millor manera possible la cura d’una persona dependent pot derivar en una situació que superi la capacitat física i psíquica dels cuidadors. Aquest cansament extrem és el que es coneix com a sobrecàrrega del cuidador o burnout.

Per parlar-ne seran al col·loqui Esther Morales i Cintia Granados, treballadora social i infermera respectivament del CAP Parets, que tractaran sobre pràctiques i cures emocionals per aquests casos. El lloc és el local de la penya blaugrana, a l’avinguda Lluís Companys 25, a les 18.30 hores, i l’entrada és gratuïta.

El cicle continuarà el dijous 24 de gener amb l’assistència de Sor Lucía Caram, i el 28 de febrer amb una xerrada sobre cóm deixar el tabac.

Edicions locals