Un viatge per la música tradicional de pagès

El CEM Maria Grever estrena a la sala Basart l’espectacle ‘Espurnes’, que recupera corrandes rurals i instruments antics

Cultura

El concert comptarà amb la participació de Cordes del Món.
El concert comptarà amb la participació de Cordes del Món.

Parets del Vallès

La sala Basart de la Cooperativa acollirà aquest proper diumenge, dia 16, l’estrena de l’espectacle ‘Espurnes: corrandes de foc’. Un concert del Centre d’Estudis Musicals Maria Grever junt amb Cordes del Món que recupera instruments i músiques tradicionals del món rural i la pagesia.

“Des de temps molts antics ja es celebrava el solstici d’hivern. I es feia en entorns de camp, de pastors en transhumància, que s’enduien els instruments junt amb el bestiar per cantar i tocar a la muntanya”, explica el director del centre, Ernesto Briceño. Per això vol ser un concert de Nadal diferent, entenent aquestes festes de la manera més àmplia possible.

De fet, l’espectacle neix amb la idea de recuperar i (re)descobrir un llegat cultural que ha suposat hores de recerca, ja que la majoria de peces són del cançoner tradicional català, però també n’hi ha del País Basc, del Regne de Lleó o d’Eivissa. 

L'espectacle tindrà com a protagonistes instruments poc coneguts com la viola de roda, el rebec o el guitarró valencià. I naturalment les corrandes: cançons que es basen en la improvisació. Una improvisació que dirigirà el propi Briceño en un concert basat en la distribució circular de la qual el Maria Grever ja ha ofert diversos espectacles amb gran acollida.

La cita és a les 18.30 i l’entrada costa 6 euros.

Edicions locals