S’obre el termini per sol·licitar ajuts per al pagament de l’IBI

Les ajudes són de 100 euros i universals, però cal complir un seguit de requisits

Societat, Política

Les ordenances fiscals per 2019 es van aprovar al ple municipal del 25 d’octubre.
Les ordenances fiscals per 2019 es van aprovar al ple municipal del 25 d’octubre.

L’Ajuntament de Parets ja ha obert el termini per presentar sol·licituds per rebre els ajuts socials per al pagament de l’Impost de Béns Immobles (IBI). Es tracta d’uns ajuts universals de 100 euros, però pels quals cal complir una sèrie de requisits.

A diferència d’altres anys, l’ajut no està destinat només a col·lectius específics i pot ser beneficiari qualsevol persona amb escassa capacitat econòmica. Condició primordial és estar empadronat a l’immoble objecte de l’ajut i constar com a contribuent de l’IBI de Naturalesa Urbana o ser titular d’un contracte de lloguer que incorpori la obligació de pagar aquest impost.

Tampoc es pot tenir en propietat cap altre habitatge que tingui un valor cadastral superior a 25.000 euros, ni tenir deutes de naturalesa tributària amb l’Ajuntament, l’Agència Estatal d’Administració Tributària i la Seguretat Social. A més, el límit d’ingressos per unitat familiar (que inclou els de tots els majors de 16 anys) ha de ser d’un màxim de 1.103 euros de renta total si el beneficiari viu sol; 1.435 € si són dues persones; 1.729 € si en són tres; 2.023 € si són quatre; 2.318 € si són cinc; 2.686 € en el cas de sis, i fins a 3.017 € a partir de set.

Per fer la sol·licitud cal demanar cita prèvia a l’Oficina d’Atenció Ciutadana trucant al telèfon 93 573 88 88, enviant un correu electrònic a info@parets.cat, o bé a través del web www.parets.cat amb certificat digital. El termini per presentar la sol·licitud finalitza el 8 de febrer de 2019.

Edicions locals