Ara Parets ERC reclama una normativa pels patinets elèctrics

L’objectiu és protegir al vianant i que s’acordi una nova ordenança de circulació pels vehicles de mobilitat personal

Societat, Política

Ara Parets ERC reclama una normativa pels patinets elèctrics
Ara Parets ERC reclama una normativa pels patinets elèctrics

Ara Parets ERC ha proposat al Govern Municipal la regulació de l’ús a la via pública de patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal. L’objectiu és protegir al vianant i evitar situacions que generin riscos per la integritat física de les persones. 

El portaveu del grup municipal republicà, Jordi Seguer, considera que “és una proposta en positiu, per que s’hi sumin totes les altres forces polítiques per arribar a un acord conjunt” com ha passat recentment, sense anar més lluny, a l’Ajuntament de Mollet. Ja que “en els darrers temps han començat a aparèixer els primers problemes de convivència entre vianants i aquest tipus de vehicles, i és l’hora que els Ajuntaments ho regulin quant més aviat millor”.

Seguer assenyala que “el més òptim seria que durant el primer trimestre de 2019 es portés una proposta consensuada al Ple Municipal per regular l’ús d’aquests vehicles, les seves velocitats, i determinar les possibles sancions a imposar, en cas que es produeixen incompliments”. De moment, però, des del consistori s’està a l’espera de tenir un marc jurídic genèric per concretar aquesta proposta.

Al marge, però, de la futura regulació en què treballa la Direcció General de Trànsit, per Seguer “és moment d’avançar-nos a possibles esdeveniments i per això cal treballar en una nova ordenança vial”, alhora que considera “necessària la posada en marxa d’una campanya informativa que doni a conèixer quina és la normativa actual”.

Comunicat de la Fiscalia de l’Estat

En aquest sentit, justament aquest dijous, dia 13, la Fiscalía de la Seguridad Vial feia extensiva a totes les policies locals un comunicat on es demana un esforç per investigar aquests casos. La pròpia fiscalia ha registrat ja 270 accidents relacionats amb patinets elèctrics a tot l’Estat espanyol, dels quals 203 han estat responsabilitat del patinador o patinadora. I això tenint en compte que molts del casos no estan comptabilitzats perquè no es denuncien.

Per això es demana als cossos municipals que s’investiguin a fons els possibles casos d’infracció i que, tot i que aquest tipus de ginys seran probablement molt regalats durant aquestes festes nadalenques, cal deixar clar que no són joguines, sinó vehicles.

Per tant, a falta d’un criteri més específic, s’està actuant posant les multes corresponents en els casos que dictamina el propi codi de circulació, com anar en contra direcció o superar els límits de velocitat (en aquest cas, de 30 km/h.), així com l’obligació d’utilitzar els carrils bici i no circular per voreres posant en perill als vianants.

Edicions locals