L’associació de comerciants de Parets desapareix

L’ASIC oficialitza la seva dissolució després de que la seva junta hagi dimitit i davant la falta de relleu

Societat, Economia

L’associació de comerciants de Parets desapareix
L’associació de comerciants de Parets desapareix

Jaume Ribell

L’Associació de Serveis i Comerços de Parets (ASIC) ha oficialitzat la seva desaparició. Després de que la seva junta dimitís i de mesos de negociacions, aquesta mateixa setmana s’ha confirmat que deixarà d’existir.

L’ASIC va néixer fa cinc anys fruit de la unió de les associacions de comerciants del Barri i Antic i de l’Eixample, que fins aleshores funcionaven per separat, amb l’objectiu d’unificar les accions conjuntes de totes les botigues de Parets. Van arribar a ser prop de 80 establiments adherits, però aquest passat estiu l’actual junta va decidir dimitir en bloc, quedant només al capdavant el seu president, Vincenzo Polise. Durant els darrers tres mesos, s’ha estat negociant la seva continuïtat tant amb l’Ajuntament com amb els propis comerciants, però com explica el propi Polise: “Ha estat impossible”.

“S’ha buscat la manera de donar-hi continuïtat, hem intentat salvar-ho. No tenia sentit tancar per després tornar a obrir una nova associació i desfer la feina que, millor o pitjor, ja s’havia fet”, explica el fins ara president. En principi, l’Ajuntament va proposar a tres persones disposades a continuar al capdavant de l’entitat, però finalment les converses no van quallar.

Una Fira de Nadal de circumstàncies

L’ASIC ja havia comunicat al consistori que no s’encarregarien de l’organització de la Fira de Santa Llúcia d’enguany, celebrada aquest passat cap de setmana a la plaça de la Vila. I, de fet, a escàs mes i mig de que tingués lloc, no s’anava a celebrar. Davant aquesta situació, l’Ajuntament va optar per contractar una empresa externa especialitzada en aquest tipus d’esdeveniments, la mateixa que es contracta per la Fira Medieval. “Són moltes hores, molta feina, i no donava temps”, afirma Polise.

En canvi, però, sí apareixia el nom i el logotip de l’ASIC com a co-organitzadora de la fira. Polise vol “deixar clar que l’associació no ha participat a la organització d’aquesta fira”, i així ho va comunicar. De fet, i després d’una reunió convocada el dilluns 10 de desembre, el propi Polise va fer públic un comunicat a les xarxes socials desvinculant a l’ASIC de la fira que es faria aquell cap de setmana que posteriorment va ser esborrat.

Desconcert dels botiguers

En aquesta tessitura, només quatre comerços locals van ser presents a la Fira de Santa Llúcia. Dos d’ells van ser a la citada reunió “on érem quatre gats”, asseguren. L’enuig, afirmen, és generalitzat entre els botiguers. Per tot això reclamen “una reunió amb l’Ajuntament, que no entenem com no s’ha fet abans. Com es pretén fer una fira amb el comerç del poble si no es compta amb el comerç del poble?”.

De moment, la situació és, doncs, que aquest passat dimarts l’ASIC enviava els formularis corresponents a l’Ajuntament i a la Generalitat per donar-se de baixa oficialment com a entitat. Com resumeix Polise, que n’ha estat el president durant el darrer any i mig: “S’ha intentat salvar, però no s’ha pogut”.

Edicions locals