50 anys fent el cim

Aquest divendres a les 19.00 h. a Can Rajoler es presenta el llibre del 50è aniversari del CEP

Societat, Esports

Imatge de grup al Pedraforca dintre del projecte '100 cims' feta per l'actual president del CEP, Carles Martínez.
Imatge de grup al Pedraforca dintre del projecte '100 cims' feta per l'actual president del CEP, Carles Martínez.

El Centre Excursionista de Parets (CEP) compleix enguany el seu cinquantè aniversari. I per celebrar-ho s’edita el llibre ’50 anys del CEP i... pujant’, que es presenta aquest divendres, a les 19.00 hores, al teatre de Can Rajoler.

Al llibre s’hi poden trobar testimonis, històries i anècdotes d’aquestes cinc dècades d’existència. Des dels seus inicis a l’actualitat, passant per episodis com la gestació del primer consistori democràtic a la seu del centre o la consecució del rècord del món del cim més alt pujat amb un gos (en concret una gossa de nom ‘Rubia’) aconseguit l’any 2004.

Per les seves pàgines hi desfilen els noms de Jordi Domènech, Quim Esteve, ‘Mero’ Parera, Josep Lluís Negredo, Sergi Mingote... o esdeveniments com la Piolet, la primera Fira de Mostres, el primer pessebre vivent o la Parets-Montserrat. Per això “l’autoria del llibre és coral”, afirma el seu autor, Francesc de la Torre, afegint que només ha "posat ordre a tot el material recopilat”. Un material que recull el camí recorregut per una entitat que, en paraules de la que ha estat la seva única presidenta, Eli Córdoba, "ha passat de ser un CEP analògic a ser un CEP digital".

El club compta actualment amb 200 socis i aquest és el setè volum de la sèrie de llibres ‘Entitats locals’ publicats per l’Ajuntament de Parets.

Edicions locals