La nit de Nadal de Jordi Turull a Lledoners

Una colla de veïns i veïnes de Parets van ser a la concentració davant de la presó la nit del 24

Societat, Política

Imatge de la nit del 24 al 25 davant de la presó de Lledoners / Angie Lleida
Imatge de la nit del 24 al 25 davant de la presó de Lledoners / Angie Lleida

Aquesta nit de Nadal no va ser igual que les altres, especialment pels familiars dels presos polítics. Per això la nit del 24 al 25 de desembre es va convocar una concentració davant del centre penitenciari de Lledoners per donar suport als empresonats.

Entre ells, una representació de veïns i veïnes de Parets que han compartit a les xarxes socials imatges i gravacions de la vetllada. En aquest sentit, va ser especialment emotiu el moment en que Isabel Turull, germana del polític paretà, va aprofitar la comunicació telefònica setmanal que es permet als presos amb la família i, acostat el telèfon a un megàfon, es va poder sentir l'exconseller agraint el gest als concentrats.

També hi ha hagut esdeveniments similars a la presó de Puig de les Basses, on hi ha l'exconsellera Dolors Bassa, i a la de Mas d'Enric, on hi ha l'expresidenta del Parlament de Catalunya Carme Forcadell. A Lledoners, a més de Turull, hi són Josep Rull, Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sánchez, Raül Romeva i Jordi Cuixart. L’acte es va tancar amb la cantant Sílvia Montells versionejant la cançó dels Pets 'Bona Nit'.

L'endemà, ja dia de Nadal, el propi Turull feia pública una piulada al seu Twitter on agraïa "el suport i l'escalf" rebuts.

Edicions locals