Concert Circular per la inclusió de persones discapacitades

El CEM Maria Grever organitza un nou acte amb aquest format aquest dissabte al 'pavelló nou'

Cultura

concert circular
concert circular

El Centre d’Estudis Musicals Maria Grever, de Parets, organitza un nou concert circular. En aquest cas, per la inclusió de persones amb síndrome de Down i de Williams. Serà aquest dissabte, a les 18:30, a la sala nova del Pavelló Municipal Joaquim Rodríguez.

Després del primer concert d’aquest tipus l’any 2015, es consolida així aquest format que pretén crear una nova manera de sentir la música en directe. En paraules del director del centre, Ernesto Briceño, es tracta “d'una experiència d'intel·ligència emocional l'objectiu de la qual és crear una atmosfera sensorial a través dels sons, la il·luminació, la meditació activa i la immersió sonora binaural”.

El concert s’ha organitzat juntament amb l’Associació de Musicoterapeutes i Arterapeutes de Catalunya (AMACAT), ja que precisament una de les artistes que hi participaran serà la neurobiòloga Mara Dierssen, que fou presidenta de l'Associació Espanyola de Neurociència i és investigadora del Centre de Regulació Genòmica de Barcelona.

Dierssen posa veu a cançons escrites per persones amb síndrome de Down, i advoca per la divulgació de la recerca i la utilització del llenguatge musical com a mitjà de comunicació d'emocions. També l’acompanyaran a l’escenari Joel Bueno, Sonando, Hiperacústica, Eye Harp, Cordes del Món i alguns dels alumnes del CEM María Grever.

L’entrada anticipada costa 6 euros (7 € a guixeta) i donat que una hora abans, a les 17:30, hi ha una patinada solidària contra la fibrosi quística a la sala ‘vella’ del pavelló, els assistents a l’acte del Club Patinatge Parets que quant en surtin vulguin anar també al concert, podran fer-ho amb un 50% de descompte mostrant el tiquet.

Poden adquirir les entrades anticipades a aquest enllaç.

Edicions locals