L’oposició de Parets força un ple extraordinari sobre Jordi Turull

Tots els grups menys Ciutadans han sol·licitat conjuntament que l’Ajuntament demani el seu alliberament

Política

Cartell de Turull durant la interpetació del Messies de Haendel del passat dissabte davant la presó de Lledoners.
Cartell de Turull durant la interpetació del Messies de Haendel del passat dissabte davant la presó de Lledoners. | Angie Lleida

Parets del Vallès

L’oposició de Parets s’ha unit de nou en bloc, en aquest cas per reclamar que es convoqui un ple extraordinari per tractar el cas de Jordi Turull. Tots els grups menys Ciutadans demanen que l’Ajuntament sol·liciti la llibertat provisional del polític paretà i en demani la seva absolució.

Al text consensuat s’argumenta la petició perquè “no es pot considerar justificada la presó preventiva”, fet pel qual el govern municipal en mans del PSC “no pot estar al marge de tot el que està passant, ni com a polítics locals ni com a veïns i veïnes del poble”. Per la qual cosa considera que “la situació política actual mereix que tots els grups polítics amb representació municipal puguin parlar-ne en un ple”.

En ell es proposaran tres punts: el primer, que a partir d’ara a l’inici de cada ple es faci una “menció especial a la situació dels presos i exiliats polítics i en especial a la de Jordi Turull i Negre”. Segon, que l’Ajuntament sol·liciti formalment “al poder judicial i al poder legislatiu que adoptin les mesures necessàries perquè als presos polítics els sigui concedida la llibertat provisional, la llibertat definitiva i l’absolució dels seus càrrecs”. I tercer, que es doni institucionalment “tot el suport necessari a la seva família pel que sigui menester”.

Donat que són vuit els regidors i regidores que han demanat la celebració del ple (Sumem Parets, Ara Parets ERC, NOPP i PDeCAT), aquest s’haurà de celebrar obligatòriament, tot i que encara no s’ha fixat data. I en cas que l’Ajuntament no ho faci, quedarà fixada automàticament per reglament, pel que tindrà lloc durant el mes de gener.

Cap d'any a Lledoners

Per altra banda, més de 2.000 persones han passat la nit de cap d'any al costat del centre penitenciari de Lledoners per donar suport als presos, segons l'entitat 'Omplim Lledoners', que ha estat la que ha convocat l'acte. Després d'un sopar de carmanyola, han fet les tradicionals campanades tot recordant els polítics empresonats. Per cada quart i cada campanada han citat a una de les persones que no ha pogut passar les festes a casa seva. Turull els ha donat les gràcies a través de Twitter: "Sou admirables! Que el 2019 l'omplim de salut, de feina, de pau, d'amor, de llibertat i de dignitat per a tothom i per a Catalunya", ha desitjat. També hi ha hagut actes a les presons de Puig de les Basses i Mas Enric.

Mentre que el passat dissabte, 450 cantaires i una cinquantena de músics professionals, dirigits per Alfred Cañamero, van interpetar en directe el Messies de Haendel a l’esplanada de davant la presó. Acte al qual van assistir unes 9.000 persones segons l'organització.

Edicions locals