200 persones a la primera ‘Nit del Pessebre’

L’acte, proposat per la Federació Catalana de Pessebristes, tindrà continuïtat l’any que ve

Cultura

La colla de Diables de Parets va amenitzar la vetllada / Marc Barrio
La colla de Diables de Parets va amenitzar la vetllada / Marc Barrio

Prop de 200 persones van passar per la primera ‘Nit del Pessebre’ celebrada el passat dissabte a la nit a Parets. Una vetllada on, a part de poder gaudir d’una visita nocturna al pessebre sobre taula més gran de Catalunya, s’oferia botifarrada i beguda per 2 euros.

L’acte, proposat des de laFederació Catalana de Pessebristes, també va ser un èxit a altres poblacions catalanes, pel que tindrà continuïtat l’any que ve. Almenys així ho creu el president de l’Agrupació Pessebrista de Parets, Albert Pérez, qui afegeix que precisament eren 200 les botifarres que s’havien encarregat, “i per poc no fem curt. I hauria estat un problema, perquè de nit a veure a on vas a buscar més botifarres!”.

Per això, “ara que ja s’ha fet per primer cop i ha passat la novetat, segur que per l’any vinent ja ampliarem la previsió”. De moment, però, enguany s’han complert les expectatives, ja que “a aquelles hores i amb aquell fred que feia, tampoc sabíem quina seria la resposta. I la veritat és que ha estat molt bona”.

Hi van ajudar uns dipòsits amb foc per ajudar a la gent a escalfar-se, fet al qual va contribuir també la colla de diable local. Bona mostra són els comentaris reflectits al llibre de visites del pessebre, dels quals Pérez en destaca dos: el d’una dona de 95 anys a qui l’hi havia fet molta il·lusió la visita, i el d’una altra dona, en aquest cas anglesa, que va deixar escrit en la seva llengua: “És el primer cop que veig un pessebre a Catalunya i m’ha encantat. Quant torni al meu país, l’hi explicaré a tots els meus amics”.

Edicions locals