300 persones al Concert Circular de cap d'any

El protagonisme va ser per l'Eye Harp, un nou instrument digital permet tocar música a través de moviments oculars

Cultura

300 persones al Concert Circular de cap d'any
300 persones al Concert Circular de cap d'any

El Centre d’Estudis Musicals Maria Grever de Parets va oferir el passat dissabte una nova edició dels seus ‘concerts circulars’, a la qual van acudir 300 persones. Un format inclusiu que, en aquesta ocasió nadalenca, va tenir com a protagonista l’Eye Harp, o arpa d’ull.

Es tracta d’un nou instrument digital que permet tocar i interpretar música a través dels moviments oculars. El que permet que persones que no poden utilizar les seves extremitats per tocar instruments, sí puguin fer-ho a través d’aquest enginy. El primer en utilitzar aquest peculiar instrument va ser Joel Bueno, un dels intèrprets presents al concert de Parets. I ho va fer, entre d’altres coses, interpretant amb els seus moviments d’ulls l’himne del Barça.

Per això el director del centre, Ernesto Briceño, recalca que no volen fer servir paraules com discapacitat o malaltia, “perquè tots hem pogut compartir a l’escenari sense cap distinció. Cada persona amb la seva capacitat ha pogut transmetre el missatge que perseguim tots plegats: la música com eina de salut social i el concert circular com un projecte definitiu d’integració i cohesió”. Amb aquest concert, afegeix, “hem volgut transmetre les capacitats, la identitat i el potencial que cada persona té per comunicar i per crear art i felicitat”.

Junt amb Joel Bueno i d’altres persones amb síndrome de Williams, també van participar músics professionals com Dídac Ruiz o Clàudia Segarra.

Edicions locals