Comencen les obres de la plaça de la Salut

Dilluns s’inicien els moviments de terra d’aquesta reforma pressupostada en 400.000 euros

Societat

Els bancs de la plaça, que seran eliminats, estan inspirats en el Parc Güell.
Els bancs de la plaça, que seran eliminats, estan inspirats en el Parc Güell.

El proper dilluns, dia 7, està previst que comencin els treballs de les màquines a la plaça de la Font de la Salut de Parets. Una reforma pressupostada en 400.000 euros.

El projecte inclourà finalment les al·legacions presentades conjuntament per Ara Parets ERC i NOPP, de manera que seguiran dempeus vint dels arbres ja existents, mentre que se’n retiraran sis i se’n plantaran onze de nous. Però sí que s’eliminarà el mur baix que rodeja l’espai i la seva portalada d’entrada, com també els bancs de pedra, que seran substituïts per altres amb materials més actuals. Uns bancs que són de la prestigiosa Casa Escofet, amb disseny de Josep Lluscà i Ramon Benedito, tots dos premis nacionals de disseny. Ambdós van dissenyar aquests bancs anomenats modulars inspirant-se en els bancs del Parc Güell de Gaudí.

La portaveu del NOPP, Rosa Martí, considera que “és un disbarat que aquests bancs, a partir de dilluns, vagin a parar a un abocador”. Per la regidora i exalcaldessa, aquests bancs s’haurien de salvaguardar: “S’ha demanat que ho fessin. Que, almenys, en guardessin alguns per posar, per exemple, a l’espai de La Marineta, però la resposta ha estat negativa”, afirma.

Aquesta intervenció va iniciar el seu recorregut el mes de febrer de 2018 amb un procés de participació com el que ara s’ha obert per les obres de la plaça Espanya, el mes de juny va ser aprovada inicialment, i al juliol va sortir a licitació. Ara, prop d’un any després de l’inici del procés, començaran les obres, que estava previst que s’iniciessin passat l’estiu.

Edicions locals