El PSC demana barrar el pas a l’extrema dreta als ajuntaments

L’agrupació local de Parets ha presentat una moció impulsant un ‘Pacte per la Convivència’

Política

Santiago Abascal, líder de VOX, retallant una estelada en una imatge del seu perfil a la xarxa Instagram.
Santiago Abascal, líder de VOX, retallant una estelada en una imatge del seu perfil a la xarxa Instagram.

Parets del Vallès

El PSC de Parets ha presentat una moció per “barrar el pas a l’extrema dreta als governs locals”. Ho ha fet dintre de l’anomenat ‘Pacte per la Convivència’, impulsat per edils socialistes des del món local “per garantir el respecte entre tots els veïns i veïnes”.

Els objectius d’aquesta moció són evitar que l’extrema dreta pugui condicionar el govern dels ajuntaments, fomentar la convivència entre totes les formacions polítiques i fer una crida al conjunt de la societat civil del municipi, entitats veïnals i associacions “per impedir cívicament que aquestes forces extremistes participin en la seva vida diària”.

I tot i que document no fa esment de cap formació política en concret, sí es refereix a "l’auge de moviments populistes, el creixement del nacionalisme i l’extrema dreta al conjunt d’Europa. Ara també a casa nostra. Uns moviments que imposen una retòrica de l’enfrontament, que neixen, viuen i creixen amb el conflicte i que s’alimenten de les desigualtats socials. Ho hem vist a Catalunya, i ara també amb els resultats de les eleccions a Andalusia", on la formació ultradretana Vox és la clau en un possible pacte junt amb el PP i Ciutadans.

Poden llegir el text sencer al document adjunt.

Edicions locals