L’atur a Parets cau prop d’un 9% respecte 2017

Hi ha 84 persones aturades menys que fa un any, tot i que la taxa de desembre puja un 1,3% respecte novembre

Societat, Economia

Persones a la cua de l'Oficina de Treball de Mollet.
Persones a la cua de l'Oficina de Treball de Mollet.

L’atur interanual ha caigut un 8,84% a Parets. En concret, hi ha 84 persones aturades menys que ara fa un any, tot i que la taxa mensual s’ha incrementat un 1,29% de novembre a desembre de 2018.

Al novembre eren 855 les persones sense feina a Parets i al desembre se n’han comptabilitzat 11 més (866), mentre que la xifra de desembre de 2017 va ser de 950. Una pujada mensual semblant a la de tot el Vallès Oriental (on l’increment ha estat d’un 1,11%), però quasi 4 punts per sobre de la baixada interanual a nivell comarcal, que és d’un 5’08% (de 22.943 persones aturades al desembre de 2017 a les 21.538 de desembre de 2018: una reducció de 1.166).

Malgrat aquestes dades, des de la UGT de Catalunya no valoren positivament “la reducció de l’atur que es ve experimentant perquè té un preu massa car: la precarització del mercat de treball, que es tradueix en més temporalitat, més parcialitat, contractes de més curta durada i amb salaris més baixos”.

Des del sindicat també afirmen que “aquesta suposada recuperació econòmica no s’està revertint ni en les persones treballadores que tenen feina ni en les que en busquen, perquè no s’està generant ocupació de qualitat, sinó que s’està minvant encara més el poder adquisitiu de les persones, incrementant la bretxa salarial i les diferències entre classes”.

En aquest sentit, reclamen l’impuls de mesures per a reduir la contractació precària a totes les administracions, el compromís de les mateixes a no contractar empreses multiserveis en el seus concursos públics de contractació, l’impuls d’un Pla estratègic comarcal abans de prendre decisions que afectin el conjunt del territori, la promoció de la FP d’una forma coordinada al Vallès Oriental a curt termini creant un Consell de la FP d'àmbit comarcal, coordinar els diferents serveis de promoció econòmica dels ajuntaments i impulsar un servei a nivell comarcal.

Edicions locals