La Diputació comença les obres de millora de l'avinguda Catalunya

S'han detectat 11 passos de vianants que no compleixen les normatives actuals d'accesibilitat

Societat

L'avinguda Catalunya al seu pas per la rotonda.
L'avinguda Catalunya al seu pas per la rotonda.

La Diputació de Barcelona inicia aquesta setmana les obres de millora de l'accesibilitat de l'avinguda Catalunya de Parets. Unes obres pressupostades en 50.000 euros que serviran per adaptar principalment guals de vianants i semàfors.

En concret, es tracta de quasi tres kilòmetres del tram urbà de la BV-1604 (la carretera Parets-Lliçà de Vall). El termini d'execució és de dos mesos i comportarà la millora de les condicions de seguretat al llarg de la travessera.

En un estudi previ realitzat per la mateixa Diputació, es va detectar que dels 23 passos de vianants que té el tram afectat, 11 tenen mancances com el fet de no estar adaptats per a persones amb mobilitat reduïda o que no compleixen amb els paràmetres normatius actuals d'accessibilitat. Per això l'actuació comprèn tant l'execució de vuit nous guals i l'arranjament de nou dels ja existents, com la instal·lació de 24 mòduls acústics per a invidents a 12 dels semàfors presents a la via.

Atropellament recent

Precisament aquesta setmana, el grup municipal d'Ara Parets ERC demanava explicacions sobre un atropellament que va tenir lloc la passada setmana a un pas de vianants de l'avinguda Josep Tarradellas junt a la rotonda d'avinguda Catalunya. A l'accident es va veure afectada una treballadora de La Noria Bakery, establiment molt proper al lloc del succés. Per això la formació republicana ha reiterat una demanda per millorar la seguretat d'aquest punt "que es va fer el juny de 2017, fa un any i mig, sense obtenir cap mena de resultat", assegura el seu portaveu, Jordi Seguer.

A la instància presentada aleshores es va demanar la "millora de la visibilitat dels passos sobretot en horari nocturn i instal·lar passos elevats de vianants que compleixin la normativa per tal d'incrementar la seguretat de les persones que els travessen cada dia". Perquè "a part de l'atropellament d'aquests darrers dies no podem oblidar que s'han produït molts ensurts, de manera que ja seria hora que l'Ajuntament actués en aquesta zona", conclou.

Pas de vianants on va tenir lloc l'atropellament, a l'av. Josep Tarradellas junt a la rotonda d'av. Catalunya.

Edicions locals