Sumem Parets i NOPP negocien anar junts a les eleccions municipals

Les formacions es troben en converses per presentar una alternativa conjunta al govern socialista

Política

Sumem Parets i NOPP negocien anar junts a les eleccions municipals
Sumem Parets i NOPP negocien anar junts a les eleccions municipals

Jaume Ribell

El projecte Sumem Esquerres a Parets va prenent forma. Si ja es coneixia la confluència dels Comuns, ICV i EUiA, ara s’hi sumarà el NOPP de l’exalcaldessa Rosa Martí.

Tot i que no s’ha cristal·litzat encara el pacte preelectoral, el partit Nova Opció per Parets formarà part de la coalició Sumem Esquerres a Parets, on també s’hi troben Sumem Parets, ICV, EUiA i Més –l’escissió catalanista del PSC promulgada per, entre d’altres, Ernest Maragall i Montserrat Tura-.

Tot i que l’exalcaldessa Rosa Martí, ara al capdavant del NOPP, afirma que només s’està en procés de diàleg, no nega la seva voluntat de que “s’aconsegueixi una unió de totes les esquerres com es va fer l’any 1979, per presentar una alternativa clara al govern socialista”.

En aquest sentit, Martí aniria com a número 3 a les llistes de Sumem Esquerres, que encapçalaria Casandra Garcia, actual portaveu i única candidata de Sumem. Antonio Molina, de la formació morada, afirma que “fa uns sis mesos que s’està parlant, sempre amb l’objectiu de poder conformar una alternativa”.

En aquesta equació, queda de moment fora Ara Parets ERC, que no vol fer pactes preelectorals. El seu portaveu, Jordi Seguer, assegura que estan “oberts a parlar amb tothom, com sempre hem fet”, perquè no volen parlar de pactes “fins passat el 26 de maig”, dia de les municipals. “El nostre no és un projecte en contra de res ni de ningú. El que importa no són les sigles ni les matemàtiques electorals, sinó millorar el projecte de poble”. Per això, tot i que de moment la formació republicana es manté al marge de la coalició d’esquerres, manifesta que espera que “els vagi molt bé, perquè contribuirà a millorar el projecte local”. Apuntant que, si l’alternativa suma, la prioritat és conformar un nou govern municipal.

Edicions locals