Parets fa entrega de les Medalles de la Vila 2018

Pere Comas d'El Jardí, Josep Mauri de l'Escola de la Natura i el Club Handbol Parets han estat els guardonats

Cultura, Societat

Parets fa entrega de les Medalles de la Vila 2019
Parets fa entrega de les Medalles de la Vila 2019

Parets del Vallès

Parets ja ha fet entrega de les Medalles de la Vila 2018, un reconeixement que es fa cada dos anys a dues persones i una entitat del poble. Enguany els guardonats han estat Pere Comas del restaurant El Jardí, Josep Maria Mauri de l'Escola de la Natura i el Club Handbol Parets.

La gala va tenir lloc aquest divendres al vespre al Teatre de Can Rajoler dins dels actes de la Festa Major d'Hivern de Parets. És la setena edició d'entrega d'aquestes medalles que, en paraules de la regidora de cultura, Àfrica Martínez, "reconeixen a les persones i entitats que han contribuït a fer més gran i millor la nostra vila".
Les medalles les van lliurar l'alcalde, Francesc Juzgado, i cadascun dels premiats a la darrera edició. És el cas de Juan Jorquera, que va fer entrega del guardó a Josep Mauri, de qui Juzgado va recordar que va ser professor seu "com de tants paretans i paretanes".

Mestre de l'antic patronat Pau Vila, Mauri va fer un emocionat discurs on van destacar les anècdotes com la de fer fotos amb una capsa de sabates, o en la qual va haver d'anar d'urgències després d'una classe, perquè "no es pot aprendre la ciència sense la pràctica". Resumint que "és curiós, perquè se'm premia per haver-me divertit!", denotant el seu gust per la docència i transmetent que l'ensenyament "és molt més que fórmules i noms".

Absència 'imprevista'

Quan va ser el torn de Pere Comas, aquest no es trobava present a la platea. No va poder assistir per la present epidèmia de grip. Però com reconeixia el seu fill, Josep Comas, que va ser qui va recollir la medalla en nom seu, "ja l'hi ha anat bé no poder venir!". Bromejava perquè el mateix Pere, quant va saber que l'hi concedirien el màxim guardó paretà, confessava que no voldria pujar pas a recollir-lo perquè s'emocionaria massa. El seu va ser el discurs més breu: "En nom del meu pare, moltes gràcies!".

I és que, com va dir Juzgado, "no es pot entendre El Jardí sense el Pere, ni el Pere sense El Jardí". Un lloc que "no només ha estat un punt de trobada de generacions durant 80 anys, sinó que ha portat el bon nom de la gastronomia de Parets arreu de la comarca i de Catalunya". Va entregar la medalla i el diploma acreditatiu Maria Rosa Naqui.

Un club de referència

Pel que fa al capítol d'entitats, va ser Margarita Planas qui va lliurar el guardó a Antoni Ruiz, actual president del Club Handbol Parets, que va deixar clar que ell només era a qui l'hi tocava sortir a rebre'l, perquè "és una tasca de molta gent durant molts anys". Actualment, són més de 120 esportistes en 10 equips els que formen part del club que, a més, compleix el seu 65è aniversari. Un club que "ha estat i és referència de l'esport local", com va dir Juzgado.

L'acte el va presentar el secretari municipal, Josep maria Amorós, i va comptar amb l'actuació del trio musical Spiccato, amb el director de l'Escola Municipal de Música, Jordi Azagra, al capdavant, i que va tancar la gala amb la 'Martxa Radetzky' de Johann Strauss a ritme de palmes.

Edicions locals