Parets aprova una moció de suport al vaixell d'Open Arms

La proposta, de Sumem Parets, insta a què es faciliti l'autorització per poder tornar a rescatar refugiats

Societat, Política

Els tres regidors de Sumem Parets durant la lectura de l'acord al ple del passat dijous.
Els tres regidors de Sumem Parets durant la lectura de l'acord al ple del passat dijous.

A proposta del grup de Sumem Parets, al darrer ple es va donar compte de l'aprovació d'una moció en suport de la tasca del vaixell d'Open Arms. Un vaixell que treballa en el rescat de refugiats a alta mar i que es troba parat al port de Barcelona a falta d'autorització per tornar a navegar.

El text, aprovat amb els vots favorables tant de Sumem com de PSC, Ara Parets ERC i PDeCAT, insta a "mostrar tot el suport i tota la solidaritat a l'ONG Proactiva Open Arms per la magnífica tasca que fa salvant vides de persones que cerquen refugi i protecció internacional". Així com a "instar al Govern Espanyol per tal que faciliti immediatament l'autorització per poder tornar a rescatar davant les costes de Líbia".

Per la portaveu de Sumem, Casandra Garcia, "és tremendament irresponsable no deixar que el vaixell d'Open Arms torni a la mar. Salvar vides humanes està per sobre de qualsevol altre argument. Per això des de Parets
hem volgut posar el nostre granet de sorra."

En virtut d'aquesta moció, es farà arribar l'acord al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, a la Federació de Municipis de Catalunya, a l'Associació Catalana de Municipis, a la Generalitat de Catalunya i al Govern de l'Estat espanyol.

Edicions locals