Blanca Bragulat, dona de Turull: 'Les famílies tenim moltes ganes que comenci el judici'

La dona de Jordi Turull afirma que ‘amb el codi penal a la mà, aquest judici està guanyat’

Política

Bragulat durant una entrevista concedida a Som Parets l'abril de 2018.
Bragulat durant una entrevista concedida a Som Parets l'abril de 2018.

El proper dimarts, dia 12, comença el judici pel Procés, tal i com va confirmar el Tribunal Suprem aquest dijous. Entre els encausats, el veí i exregidor de Parets, Jordi Turull. La seva dona, Blanca Bragulat, afirma que els familiars tenen “moltes ganes de que comenci”.

Diumenge passat, Bragulat va anar a veure'l a la presó de Madrid on ha estat traslladat abans del judici. Dilluns ja tornava a ser a la casa familiar de Parets. Ella serà una dels dos familiars per cada pres que el Suprem permetrà que siguin al judici, un procediment que pot allargar-se diversos mesos.

Bragulat hi serà durant tota aquesta setmana que ve, quan comenci el judici. "I tenim moltes ganes que comenci ja", assegura, "perquè amb el codi penal a la mà, aquest judici el tenim guanyat" afirma. I recalca que "el Jordi es manté fort. L'he vist encara més fort després de la vaga de fam que abans".

Petició denegada

De moment, l'única cosa que és segura és que el judici començarà el dia 12, ja que aquest passat dijous el Tribunal Suprem així ho confirmava, tot i els intents per part de la defensa per posposar l'inici del judici. L'advocat Jordi Pina (qui, a més de la defensa de Turull, porta també la de Josep Rull i Jordi Sànchez) va presentar el passat dimarts dos escrits a l'alt tribunal on demanava la suspensió del procediment judicial durant tres setmanes per poder estudiar amb temps la molta documentació del cas i no es vulneri el dret de defensa.

També denunciava la prohibició de l'ús dels ordinadors que contenen la causa a la presó de Soto del Real, que és la presó on es troben els acusats des del seu trasllat el passat dia 1 de febrer. En el seu escrit, la defensa es queixava que els presos no poguessin tenir accés als ordinadors malgrat la providència del Suprem del 30 de gener. Després de recordar que van comprar aquests aparells quan ja estaven a la presó i per tant "compleixen amb totes les mesures de seguretat que la legislació penitenciària exigeix", Pina subratlla també que han passat d'una presó a una altra, sense que tercers n'hagin tingut accés. Per tot això, considera que "no té sentit que no puguin utilitzar-los com estaven fent" a Lledoners.

Edicions locals