La defensa de Turull demana que s’ajorni l’inici del judici

També denuncia la prohibició de l'ús dels ordinadors a Soto del Real

Política

L'advocat de Jordi Turull, Jordi Sánchez i Josep Rull, Jordi Pina, en una recent roda de premsa.
L'advocat de Jordi Turull, Jordi Sánchez i Josep Rull, Jordi Pina, en una recent roda de premsa. | Pol Solà

ACN

La defensa de Jordi Turull, que també comparteix amb Josep Rull i Jordi Sànchez, ha presentat dos escrits al Tribunal Suprem on demana que es posposi l'inici del judici al Procés, previst per el proper dimarts, dia 12.

En els escrits, l'advocat Jordi Pina demana la suspensió del procediment judicial durant tres setmanes un cop les parts rebin tota la documentació, de forma que tinguin temps suficient per estudiar totes les proves i no es vulneri el dret de defensa. També denuncia la prohibició de l'ús dels ordinadors que contenen la causa a la presó de Soto del Real. Fonts penitenciàries van assegurar dilluns que els presos recuperarien els ordinadors.

En el seu escrit, la defensa es queixa que els presos no puguin tenir accés als ordinadors malgrat la providència del Suprem del 30 de gener. Després de recordar que van comprar aquests aparells quan ja estaven a la presó i per tant "compleixen amb totes les mesures de seguretat que la legislació penitenciària exigeix", Pina subratlla també que han passat d'una presó a una altra, sense que tercers n'hagin tingut accés. Per tot això, considera que "no té sentit que no puguin utilitzar-los com estaven fent" a Lledoners.

Que portin quatre dies sense poder treballar amb ells quan només falta una setmana pel judici, diu l'escrit, "comporta una evident i ja efectiva vulneració del seu dret de defensa i del seu dret fonamental a la igualtat davant la llei".

Davant d'aquesta "evident vulneració dels seus drets fonamentals", l'escrit demana la immediata llibertat de Turull, Rull i Sánchez per garantir "l'efectiu exercici del dret de defensa", amb les fórmules que s'estimin necessàries per part del tribunal en termes de vigilància i seguretat, de forma que puguin afrontar el judici "en condicions d'igualtat òptimes per garantir la plenitud del seu dret de defensa".

Mentrestant, també reclama que els responsables de Soto del Real no manipulin cap material dels ordinadors.

Edicions locals