El PSC Parets reclama garantir el servei de pediatria als ambulatoris

La moció presentada considera que ‘la manca de pediatres als centres d’atenció primària és alarmant’

Societat, Política

El PSC Parets reclama garantir el servei de pediatria als ambulatoris
El PSC Parets reclama garantir el servei de pediatria als ambulatoris

El PSC de Parets reclama que es garanteixi el servei de pediatria als Centres d’Atenció Primària. Ho ha fet a través d’un moció, la qual considera que ‘la manca de pediatres als ambulatoris és alarmant.

En paraules de l'alcalde, Francesc Juzgado, "l'alerta s’està estenent. Des del sindicat Metges de Catalunya, a plataformes d’usuaris, passant per la Societat Catalana de Pediatria i fins a partits polítics com el nostre que, davant aquesta situació, ha actuat amb rapidesa des del Parlament de Catalunya, requerint al Govern català un seguit d’accions per reparar aquesta realitat".

Pel portaveu del grup municipal socialista, Antoni Fernández, "la manca de pediatres a l'Atenció Primària és generalitzada a tota Catalunya, i ja s'han creat moltes plataformes per defensar el manteniment d'aquesta especialitat als CAP's. Les i els socialistes reclamen solucions urgents davant aquesta problemàtica".

Al text presentat s’insta al Govern català a realitzar un estudi de totes les Regions Sanitàries sobre les necessitats de Pediatres a l'Atenció Primària; a establir les accions i un calendari per dotar de l'especialitat de Pediatria als CAPs, d'acord amb el què en surti de l'estudi realitzat i garantint l'equitat territorial, convocant les places de Metges Interns Residents necessàries; així com deixar de concentrar serveis i facilitar la permanència dels i les especialistes a l’Atenció Primària.

Poden llegir el document sencer a l’arxiu adjunt.

Edicions locals