Juzgado vol un compromís del Govern català per construir l'institut La Sínia

L'alcalde considera que és necessari aquest compromís abans de cedir els terrenys

Societat

L'Institut La Sínia es troba en mòduls a la zona de Can Fradera
L'Institut La Sínia es troba en mòduls a la zona de Can Fradera

El govern paretà no està disposat a cedir terrenys per al futur institut La Sínia si abans no hi ha un "compromís ferm" de la Generalitat per construir el centre educatiu. Aquesta és una de les conclusions que es va extreure de la Junta de Portaveus extraordinària que va tenir lloc la setmana passada per tractar exclusivament aquesta qüestió. En canvi, tots els grups de l’oposició (Sumem Parets, Ara Parets ERC, NOPP, PDeCAT i Ciutadans) han reclamat que es cedeixin quan abans millor els terrenys necessaris per edificar el nou edifici de l’institut, ja que consideren que  la Generalitat no pot pas iniciar un projecte d’obres sense saber a quins terrenys s’han de projectar.

En un comunicat oficial, l'alcalde, Francesc Juzgado, ha deixat clar que el govern municipal demana “el compromís de la Generalitat per a la seva construcció”. Juzgado recorda que la competència per a la construcció del futur nou institut és del Govern català i que, per tant, “abans de cedir el terreny, primer cal arrancar el compromís ferm del govern català i un calendari per a la construcció del nou institut”. L'alcalde considera que, un cop hi hagi aquest compromís, serà el moment de cedir els terrenys, sense especificar, però, on estaran ubicats.
Les dues opcions d'ubicació que s'han posat damunt la taula estan condicionades al desenvolupament urbanístic de dos sectors: el de Can Fradera i el de l'antiga Bendix, ja que ambdues evitarien l'adquisició de terrenys privats per part de l’Ajuntament.

En aquest sentit, tot i que fa uns mesos l'alcalde es decantava pels terrenys de l'antiga Bendix com el "lloc més idoni", en el comunicat indica que “en tractar-se d'un tema de poble que afecta tant a docents, com a alumnes, familiars i futurs nous alumnes, considerem que caldrà consultar-los i decidir de forma consensuada on hauria d'anar ubicat el nou institut, un cop tinguem el compromís i calendari previst per part de la Generalitat”.

Per la seva banda, el passat octubre, els grups de l'oposició apostaven per consturir el centre a la zona de Can Fradera, prop de l’actual ubicació dels barracons.

En opinió de Jordi Seguer, portaveu d’Ara Parets ERC que va ser el grup que va sol·licitar la celebració de la junta monogràfica, l'Ajuntament “no té encara definit quina ha de ser la ubicació definitiva del nou institut i a curt termini tampoc s'esclarirà”. Per això demana que "no amagui cap informació, que sigui transparent, ja que és l'única manera que hi hagi confiança entre tots". Per a Seguer la prioritat és cedir a Ensenyament, com més aviat millor, un terreny on construir el nou institut per "forçar un pronunciament del Govern català sobre quin termini aproximat de temps es trigaria a construir el nou edifici”.

Edicions locals