Sumem Parets donarà 600 euros per un projecte solidari del municipi amb el tercer concurs Impulsa Parets

Es va presentar divendres, en un acte en el qual també es va anunciar la segona edició del Mercat Solidari

Societat

Sumem Parets donarà 600 euros per un projecte solidari del municipi amb el tercer Impulsa
Sumem Parets donarà 600 euros per un projecte solidari del municipi amb el tercer Impulsa | Sumem Parets

Sumem Parets va presentar divendres a la seva seu –carrer Major– la tercera edició de l'Impulsa Parets. Una iniciativa amb la qual el partit paretà entregarà fins a 600 euros per a la realització d'un projecte a càrrec d'una associació del municipi.

Les associacions –hi pot participar qualsevol que estigui vinculada a Parets– tenen fins al 30 de març per presentar el seu projecte, que ha de ser d'àmbit social, cultural o mediambiental. El 3 d'abril s'escolliran els tres finalistes, que hauran de fer una presentació del projecte, i entre el 9 i el 10 d'abril s'atorgarà el premi econòmic a l'entitat guanyadora. Els afortunats que rebran els diners hauran de desenvolupar l'activitat abans que passi un any.

"Ens va semblar molt maco que el que surt del poble es quedi al poble", va afirmar la regidora Casandra Garcia, i per això van engegar l'Impulsa Parets, que treu els diners de l'aportació que el partit rep com a grup municipal, i de la donació de 200 € que la mateix Garcia té assignada com a portaveu.

Per participar, cal consultar les bases del concurs i escriure un correu electrònic a l'adreça podemparetsdelvalles@gmail.com amb les dades requerides.

La primera edició del concurs la va guanyar l'associació AMACAT, dedicada, entre altres tasques, a la inclusió laboral de persones amb necessitats especials. I la segona edició va premiar l'associació paretana Triple Bàsquet, vinculada al Bàsquet Parets, que treballa per la integració i la inclusió de persones amb discapacitat a través de l'esport.

Segona edició del Mercat Solidari

L'acte de divendres també va servir per presentar la segona edició del Mercat Solidari. Garcia va explicar que "som un poble amb un teixit associatiu molt important i no podia ser que aquestes entitats no tinguessin un espai per compartir". D'aquí va sorgir el primer Mercat Solidari organitzat per Sumem Parets, que va tenir lloc el 2016 al Sot d'en Barriques.

Enguany es farà el 30 de març a la plaça de la Vila, i hi haurà paradetes de les associacions i entitats municipals; un escenari amb diverses intervencions –com ara la conferència que es farà per part de l'ONG Open Arms i una xerrada sobre cooperativisme–; actuacions de la colla castellera els Manyacs; actuacions musicals del Centre d'Estudis Musicals Maria Grever; i altres sorpreses que l'organització està ultimant.

La recaptació d'enguany anirà a parar a la Fundació Surt, que treballa per fer efectius els drets econòmics, socials i culturals de les dones i per eradicar les discriminacions per raó de sexe, amb la vista posada en assolir una societat amb equitat de gènere efectiva. "Aprofitant que el març és el mes de les dones, ens va semblar maco unir aquests dos projectes i destinar els diners a una associació de caire feminista", va cloure Garcia.

Edicions locals