Ara Parets ERC vol ampliar el Centre d'Acollida d'Animals de la Marineta i convertir-lo en nucli zoològic

El partit assegura que inclourà la proposta en el seu programa electoral del 26-M

Societat, Política

Ara Parets ERC vol ampliar el Centre d'Acollida d'Animals de la Marineta i convertir-lo en nucli zoològic
Ara Parets ERC vol ampliar el Centre d'Acollida d'Animals de la Marineta i convertir-lo en nucli zoològic | FOTO: Ara Parets ERC

El portaveu d’Ara Parets Esquerra Republicana, Jordi Seguer, s’ha compromès a ampliar les instal·lacions del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia situat al recinte de la masia La Marineta, en ple polígon industrial Llevant, si el seu grup governa després de les eleccions locals.

Seguer ha fet aquest anunci després de la visita que el grup municipal va dur a terme el passat dissabte al matí a l’equipament que es va inaugurar l’octubre de 2016. ERC "valora molt positivament tot el treball que porta a terme de manera desinteressada i amb un bon nombre de voluntaris, la Protectora d’Animals de Parets", explica el partit en un comunicat.

El portaveu republicà creu que "cal fer un pas endavant" i cedir una part de les instal·lacions en desús de la Marineta per tal que els animals "puguin tenir un espai més digne i per exemple dormir, almenys, a cobert a les nits o no patir les altes temperatures durant l’època de calor", expliquen des del partit.

Ara Parets assegura que aquesta proposta serà inclosa en el programa electoral del partit per als comicis municipals del 26 de maig i aposta per incrementar la dotació econòmica que l’Ajuntament de Parets atorga en concepte de subvenció a la mateixa associació animalista.

“Mai podrem agrair amb diners tota la bona feina que porta a terme tot l’equip de la Protectora d’Animals i per això l’Ajuntament ha de donar suport a totes les seves iniciatives i facilitar els recursos necessaris per desenvolupar la seva tasca”, ha dit el portaveu i candidat a l’alcaldia.

Actualment l’associació compta amb una trentena de voluntaris que obre cada dia les instal·lacions, també s’encarreguen de la recollida de qualsevol gat i/o gos que s’ha perdut en el municipi i fa tasques d'adopció.

Esquerra Republicana considera que, a curt termini, l’Ajuntament de Parets "haurà d’iniciar els tràmits per aconseguir els permisos necessaris i convertir en nucli zoològic l’actual centre d’acollida d’animals".

Es defineixen com a nucli zoològic tots aquells centres i establiments que alberguen, comercialitzen, tracten i reprodueixen animals. L'objectiu d'establir l'obligatorietat d'aquest registre és donar compliment al que estableix la Llei 22/2003, de 4 de juliol, de protecció dels animals, en el sentit d'assegurar la protecció i el manteniment en condicions adequades dels animals allotjats en aquests centres i establiments.

Edicions locals