El Baix Vallès es prepara per rebre Sa Majestat el Rei Carnestoltes

Balls, disfresses, concursos, nous personatges, rues i actuacions teatrals engegaran una setmana plena de gresca i alegria

Cultura

El Baix Vallès es prepara per rebre Sa Majestat el Rei Carnestoltes
El Baix Vallès es prepara per rebre Sa Majestat el Rei Carnestoltes

El carnaval s'apropa, i els municipis del Baix Vallès ja s'activen per preparar aquests dies de gresca i celebració, i l'arribada del Carnestoltes en la majoria de casos.

A Mollet, els ciutadans gaudiran aquest diumenge (12.30 h) de l'arribada del Carnestoltes a la plaça Prat de la Riba. Un any mes, el Ball del Barraló rebrà el rei dels poca-soltes. Es tracta d'un ball que promou la Comissió Manyó –formada per l'Esbart Dansaire, el Casal Cultural i la Tramolla–. Això sí, Sa Majestat té una petició per als molletans: que tothom el rebi amb barret, faldilla o mantó. Per altra banda, de dimarts a divendres el Carnestoltes visitarà les escoles de la ciutat acompanyat pel Pep Callau i Els Pepsicolen.

Altres activitats carnavalesques a la ciutat són el Ball de Saló de Carnaval, dissabte (22.30 h) amb l'actuació del Duo Dava al Mercat Vell. I també el dijous gras al Casal Cultural amb diverses activitats: concurs de truites i de disfresses, tastet de botifarres i rebuda del Carnestoltes a la sala d'actes.

Cal destacar, que enguany els parlaments en l'arribada del Carnestoltes –també en el seu judici– es podran seguir a través de llenguatge de signes.

Parets engega amb la gent gran

La primera activitat del carnaval paretà tindrà lloc dijous (16.30 h) al Casal Sant Jordi. Es tracta del primer dels tres berenars musicals organitzats pels Casals Municipals de Gent Gran. En aquest cas, l'actuació anirà a càrrec de David Magem i el preu del tiquet és de 3 euros. El mateix dijous, però a les 18 h, la biblioteca Can Rajoler acollirà el taller infantil Fes-te la teva disfressa!.

Nous personatges a Montornès

La programació del carnaval a Montornès també començarà el 28 de febrer, i entre les novetats d'enguany hi ha la incorporació del Cavaller Gòdia, com a nou personatge del seguici i de la figura de l'Emissari, que avisarà de l'arribada del Rei Carnestoltes.

La festa arrencarà a les 15 h al carrer Major amb la globotada –petada popular de globus– com a tret de sortida del seguici de carnaval. A les 18 h es farà la rebuda del Carnestoltes i la presentació dels personatges del carnaval a Can Saurina, amb la participació del Consell d'Infants i tot seguit hi haurà el ball de l'Emissari del Cavaller Gòdia a la plaça de la República. I en acabar es farà un taller infantil a Can Saurina perquè els més petits –de 2 a 6 anys– es preparin per al carnaval, i també arrencarà alhora el concurs de truites de dijous gras a la plaça de la República.

Prèviament –dimarts a les 17.30 h–, el Centre Infantil Pintor Mir també organitzarà un taller d'automaquillatge de Carnestoltes.

Inscripcions obertes a la Llagosta

Les activitats de carnaval no arribaran a la Llagosta fins al març, però fins dijous hi ha obert el període d'inscripcions per participar en el Concurs de disfresses de Carnaval, a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania de l'Ajuntament. L’edició del 2019 continua amb el format d’anys anterior­s i manté les tres categories del concurs: individual, format per una o dues persones; comparses petites, per a grups de tres a quinze persones; i comparses grans, formades per grups de 16 a 150 persones o més. Per a cada una de les categories s’establiran diferents premis econòmics.

'Clonnestoltes' a Montmeló

Per últim, a Montmeló el carnaval arrencarà dissabte (11.30 h) amb la Rua Carnasplai a càrrec del CIJ Esplaia't. La rua començarà a l'avinguda de Pompeu Fabra –a la llosa del soterrament de la via– i acabarà novament a la llosa després de passar per la plaça de la Vila, el carrer Major, la plaça de la Quintana i el carrer de Lluís Companys.

Dijous, per la seva banda, la Sala Polivalent acollirà l'espectacle Clonnestoltes, el clon del rei Carnestoltes, en el qual Sa Majestat instaurarà el Regnat Carnavalesc, si la Vella Quaresma ho permet. Tot plegat anirà a ritme de cançons Disney i sota la direcció de Martí Torras. Les coreografies han anat a càrrec de Fàtima Campos i també hi ha col·laborat la Comissió Recuperació del Carnaval.

Edicions locals